torstai 4. helmikuuta 2016

Postimerkkidilemma

Onko joku muu kenties päätynyt samaan? Nimittäin siihen, että hääkutsuihin sopivaa postimerkkiä ei vain löydy? Niin naurettavan pieni asia, joka on kuitenkin omassa päässäni paisunut suureksi! Olen selaillut postin sivuja, josko sinne olisi jollain ihmeen lailla yön aikana ilmestynyt meille sopiva merkki. Mutta ei. 

Oman postimerkin teettäminen ei ole vaihtoehtona. Varovaisesti sitä ideaa ehdottelin R:lle ja puheeksi taisi tulla myös oman perheeni kanssa. Ja kaikilta täystyrmäys idealle! No, myönnetään, olisihan se jo hieman rahanhaaskausta. Vaikka kyllä minä ne silti haluaisin. Kaikkeen ei kuitenkaan voi lähteä ajatuksella "kerrankos sitä vain naimisiin mennään" varsinkaan, kun tuntuu että tuota lausetta on sovellettu jo monen monessa asiassa ja oikeastihan nuo postimerkit eivät ole oman prioriteettilistan kärjessä. Katsooko niitä edes kukaan? 

Postimerkit ajattelin nyt jokatapauksessa hankkia lähiaikoina, sillä 15.2 postimaksujen hinnat nousevat. Tällä hetkellä 1.luokan postimerkki maksaa 1,10€ ja 2.luokan merkki 1€. Korotusten jälkeen 1.luokka maksaa 1,20€ ja 2.luokka 1,10€. Ei suuren suuri ero, mutta miksipä niitä ei hankkia ennen hintojen nousua. Keräsin mielestäni kaksi parasta postimerkkiä, joten näistä pitäisi valita, mikä kuoriin laitetaan: 

Kultajoutsen: väriltään melko neutraali, mutta kuitenkin juhlava. Kulta voisi sopia hyvin ruskeiden kirjekuorien kanssa yhteen. Vähän on ehkä tuima ilme joutsenella?

Kuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö 65-vuotta: Ainoa täysin mustavalkoinen merkki, joka päätyi  joukkoon juurikin tuon mustavalkoisuuden vuoksi. Ainakin olisi arvovaltainen henkilö kutsuissa!
Taidan kyllä päätyä tuohon Kultajoutseneen. Tarkemmin ajateltuna se on kyllä kiva ja menee hyvin yhteen meidän kirjekuorien kanssa. Välillä se kyllä vain auttaa kun istuu alas ja kirjoittaa mietteitään ylös. Nyt ei ahdista postimerkit enää yhtään, eli ei muuta kuin merkkikaupoille! 

-Susanna-