keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Viinien valintaa - kuohuviini

Vielä olisi yksi viini valittavana, nimittäin kuohuviini. R valitsi meille jälleen maisteltavaksi kaksi vaihtoehtoa. 

Ensimmäisenä vaihtoehtona oli Tosti Butterfly Demi-Sec. Kuohuviiniä kuvaillaan puolimakeaksi, keskihapokkaaksi, makean hedelmäiseksi, persikkaiseksi ja kukkaiseksi. Tämä kuohuviini tulee Italiasta. Tämän maku oli molempien mieleen, mukavan pehmeä ja ei ollenkaan kitkerä!

.


Toisena vaihtoehtona oli Freixenet Carta Nevada Cava Semi Seco. Myös tämä kuohari oli puolimakea ja keskihapokas. Lisäksi hedelmäinen, kypsän sitruksinen ja hennon mausteinen. Melko samanlainen siis kuin ensimmäinen vaihtoehto. Pidimme myös tästä paljon! Useamman lasin jälkeen ei enää edes tiennyt, kumpaa vaihtoehdoista lasissa oli. Valinnan teimme siis ensivaikutelman perusteella. 

Loppujen lopuksi päädyimme Tostiin, koska siinä oli aavistuksen miellyttävämpi maku, vaikka ero ei suuren suuri ollutkaan. Cavassa pullo olisi ollut hienompi, mutta eihän niitä pulloja edes kukaan näe, kun pitopalvelu kaataa kuohuviinin valmiiksi laseihin. 

Nyt on siis kaikki viinit valittu. Vielä ennen alkoholijuomien hakemista pitää päättää loputkin juomat, lähinnä siis avecit ja miedot.  

-Susanna-