keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tienvarsikyltit

Tienvarsikyltit eivät mielestäni ole tänä päivänä enää mikään välttämättömyys, sillä moni suuntaa juhlapaikalle navigaattorin avulla. Halusin kuitenkin meille ainakin muutaman tienvarsikyltin, toki vieraita opastamaan, mutta myös siksi, että ne ovat kiva lisä ja tuovat oman mausteensa kokonaisuuteen. 

Ihan perinteiset sydämenmuotoiset kyltit minulla ei ollut mielessä, mutta ei myöskään mitään selvää visiota. Äitini työkaverin mies teki meille toiveidemme mukaiset pohjat vanerilevystä, suuri kiitos siitä hänelle! Lopputuunaus jäi sitten meidän mietittäväksi. 

.


Maalasin pohjat kotoa löytyneellä Satu-saunamaalilla, joka värjäsi pohjan harmaanruskeaksi. Oikein hyvä väri! Seuraavana olikin vuorossa sabluunoiden tekeminen. Tulostin ensin tavalliselle paperille nimikirjaimemme ja leikkasin kirjaimet irti. Clas Ohlsonilta matkaan oli tarttunut laminointipaperia, johon ei tarvita konetta lainkaan. Siispä laminoimaan sabluunat ja sen jälkeen vielä kertaalleen leikkaamaan. Toki tämän olisi voinut tehdä yhdellä leikkauksella vasta laminoinnin jälkeen, mutta halusin kokeilla irtokirjaimia lautoihin, joten siksi tuplatyö.

.

Sitten vain valkoisella maalilla tuputtelemaan! Samalla tavalla tein pienempiin lautoihin nuolet. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen, vielä viimeisenä hommana olisi saada kyltit kasaan.

.


Millaisia tienvarsikylttejä muilla on?
-Susanna-