tiistai 19. heinäkuuta 2016

Plaseeraus

Monet tuskailevat häiden istumajärjestyksen kanssa ja itsekin odotin kauhulla tulevaa työtä istumajärjetyksen laatimisen kanssa. 

Aloitimme työn laittamalla vieraitamme ryppäisiin: kuka istuu ja kenen vieressä? Pöytiä meillä on käytössä 11 ja kaikki pöydät ovat muokattavissa joko 10 tai 6 hengen pöydiksi. Yllättäen vieraiden jako näihin ryppäisiin sujui melko kivuttomasti. Yleisin pöytäseuruuen koko tuntui olevan 9 henkeä, mutta ajattelimme olla välittämättä yhdestä tyhjästä paikasta pöydässä. Muutoin olisi mennyt hankalaksi. Samoin se, miten pariskunnat istuvat. Vierekkäin vai vastakkain? Kai tähänkin joku oikea sääntö olisi olemassa, mutta me laitoimme molemmin päin. Onneksi! Meni nimittäin niin sutjakkaasti koko istumajärjestyksen laatiminen, ettei tosikaan. 

Lopputulos: yhdeksän kymmenen hengen pöytää. Pöydissä 9-11 istumapaikkaa (ajattelimme, että kyllä päätyyn yksi mahtuu). Pariskunnat joko vierekkäin tai vastakkain, miten sujuvammin vain meni. 

Loppujen lopuksi istumapaikoilla ei edes olla niin kauaa. Ruokailun ja kahvin ajan, sitten alkaakin jo "vapaampi" ohjelma, jolloin ulkotilat ja yläkerta ovat myös käytössä ja alhaallakin istua voi missä haluaa. Erityisesti siksi olen tyytyväinen meidän nopeaan ja joustavaan istumajärjestyksen laatimiseen. Ja kuitenkin kaikki istuvat tuttujen ihmisten ympäröimänä. Istumajärjestys tulee esille vanhaan ikkunanpokaan, jossa ei ole laseja.Miten muilla on sujunut istumajärjestyksen laatiminen?

-Susanna-