keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Häämeikki itse tehden

Olenkin varmaan jo muutamaan otteeseen kertonut, että ajatuksissa olisi tosiaan tehdä häämeikki itse.  Tähän on olemassa kaksikin eri syytä. Ensinnäkin hääjuhlamme sijainti. Olisi mahdotonta lähteä Sastamalaan koemeikkiin ja taas toisaalta kovin kallista pyytää meikkaaja Turusta Sastamalaan. Toiseksi pelkään, että ammattilaisen tekemä meikki ei ole minun näköinen. Olen tottunut meikkaamaan tietyllä tavalla ja haluan, että hääpäivänä peilistä katsoo edelleen tutut kasvot. Toki tätä ongelmaa tuskin tulisi, jos löytäisi hyvän ammattilaisen meikin loihtimaan, mutta siinä tapauksessa tulemme jälleen kohtaan yksi.

Ihan näillä taidoilla ja välineillä en kuitenkaan ajatellut projektiin ryhtyä ja siksi varasin viime kuussa Stockmannin Mac-pisteeltä ajan meikkaukseen. Tarkoituksena oli saada vinkkejä ja ohjeita ammattilaiselta kestävään ja kauniiseen häämeikkiin. Lisäksi halusin täydentää meikkivarastoja, jotta pääsen harjoittelemaan ja suunnittelemaan tulevaa häämeikkiä mahdollisimman monta kertaa. 

Olin meikattavana reilusti yli tunnin ja sainkin monen monta hyvää vinkkiä häämeikin ja ylipäätänsä kestävän iltameikin tekemiseen. Tai ainakin muistan, että siltä minusta tuntui kun lähdin sieltä. Kotona ajattelin, että pitää varmaan kirjoittaa kaikki hienot vinkit ylös. Ehkä sitten huomenna. Kunnes tuli tämä päivä ja en ole edelleenkään niitä kirjoittanut ylös. Muutamia tärkeitä pointteja mieleeni olen kuitenkin onnistunut painamaan:

  1. Panosta pohjan tekemiseen. Ihoa kannattaa hoitaa mahdollisimman huolella ennen hääpäivää ja meikki pohjustaa hyvin. Meikkauksessa minulle laitettiin ainakin jonkinlainen tasoittava voide ennen meikkivoiteen laittamista. Pohjustukseen tarvittavat meikit aion hankkia kuitenkin vasta lähempänä hääpäivää. Jos vaikka onnistuisi hieman päivettymään kesällä. Meikkivoidetta ja puuteria kannattaa muuten hipaista myös korville, jotta korvat eivät erotu eri värisinä kuin kasvot.
  2. Rajaa huulet. Varmaan monelle ihan päivänselvä juttu, mutta minäpä olen onnistunut välttelemään huulten rajaamista tähän päivään asti. En tiennyt, että rajauksen jälkeen rajauskynällä kannattaa vielä värittää kevyesti huulet ennen huulipunan laittamista, jotta huulipuna pysyy paremmin. Suosittelen myös lämpimästi rajauksen harjoittelemista, jos ei ole ennestään tuttua. Täällä alkaa pikkuhiljaa sujumaan, mutta kyllä ensimmäiset kerrat olivat melkoisen katastrofaalisia! 
  3. Käytä useaa yhteensopivaa luomiväriä. Luomiväriä olen usein sipaissut vain hieman yläluomelle sen enempää asiaa ajattelematta. Melkoisen paljon hienomman lopputuloksen saa, kun käyttää ainakin kolmea erilaista sävyä. Vaaleinta laitetaan koko luomen alueelle, melkein kulmakarvoihin saakka. Seuraavaksi tumminta luomivakoon. Oikean kohdan löytää helposti nostamalla luomea kulmakarvojen korkeimmasta kohdasta. Näin rajakohta "aukeaa" ja värin saa sipaistua oikealle kohdalle. Kaikista tumminta sävyä tulee silmän ulkonurkkaan puolikuun muotoisesti. Tummaa luomiväriä kannattaa laittaa hieman myös alaluomen ulkonurkkaan, jotta kokonaisuus sulkeutuu. Sisänurkkaan voi puolestaan laittaa enemmän vaaleaa sävyä. 
  4. Harjoittele, harjoittele, harjoittele. Meikkauksesta lähtien olen aina pienenkin tilaisuuden tullen meikannut juhlallisemmin ja kokeillut esimerkiksi erilaisia luomivärejä. Tavoitteena hääpäivänä on omannäköinen meikki vakaalla kädellä tehtynä ja se ei kyllä onnistu ilman harjoittelua.
Vielä en ole varsinaista koemeikkiä tehnyt, mutta todennäköisesti jotain alla olevien kuvien suuntaista lähden ensimmäisenä kokeilemaan.

Kuva


Kuva


Löytyykö muita itse meikkaavia? Nyt saisi jakaa parhaat meikkivinkit kommenttikenttään!

-Susanna-