maanantai 28. maaliskuuta 2016

Häämatkapohdintaa: Split, Gardajärvi vai Sardinia?

Eilen meillä oli pitkä pohdinta häämatkamme suhteen. Olimme oikeastaan päättäneet kohteen jo aikoja sitten, kunnes jokin ääni alkoi kuiskuttamaan, että mitäpä jos kuitenkin kartoittaisi vielä tämän lisäksi muutaman muunkin kohteen? Helposta valinnasta ei sitten loppujen lopuksi ollut tietoakaan ja saimme R:n kanssa kulutettua valintaan ihan kiitettävästi aikaa. 

Vaihtoehdoiksi meille valikoitui alkuperäinen Kroatian Split ja mukaan tuli vielä Italian Gardajärvi ja Sardinia. Haimme kaikista kohteista tietoa: mitä tehdä ja minkä hintaisia matkoja kohteeseen on tarjolla. 

Sardinia tippui harmiksemme pois ensimmäisenä. Finnmatkat tekevät sinne matkoja, mutta matkustuspäivät eivät vain millään olleet meille sopivia. Lentojen hinnat puolestaan nousivat järkyttäviin summiin, mikäli perille mieli yhdellä vaihdolla. Kahden vaihdon lentomatkat olivat hinnaltaan hyviä, mutta ei viikon reissun vuoksi ole aikaa matkustaa 20 tuntia suuntaansa. Eli ei Sardiniaan. Sardinian ehdottomia plussia olisivat olleet hieman muita kohteita monipuolisemmat aktiviteetit, esimerkiksi snorklaus.

Kroatian Splitiin ei myöskään ollut meille sopivina päivinä valmismatkaa saatavilla. Lennot ja hotellihinnat olivat kuitenkin itse varattuina kohtuullisia ja kokonaishintaa viikon reissulle tulisi noin 1600€. Kroatian maisemat ovat todella upeita ja kaupunkina Split näyttää supersöpöltä! Splitissä voi patikoida, siellä on kivat rannat ja kaupungissa aistittavissa historian havinaa. Lähisaariin voi käydä tutustumassa veneretkillä ja merenrantakaupungissa ruoka painottuu ihaniin mereneläviin. Splitistä ajattelimme käydä myös yhden päivän reissun Plitvicen kansallispuistossa, joka on todella upea paikka. Ei suotta maailmanperintökohde. 

Split

Gardajärvi on Italian suurin järvi ja se sijaitsee Italian pohjoisosassa. Lähin hieman isompi kaupunki näyttää olevan Verona, vaikka Milanokaan ei mitenkään mahdottoman kaukana ole. Päiväretki jompaan kumpaan kaupunkiin voisi olla kiva viikon matkan aikana. Gardajärven maisemat ovat myöskin aivan upeat ja aktiviteettien suhteen siellä on lähes samat mahdollisuudet kuin Kroatiassa: pääsee patikoimaan ja pyöräilemään. Järveä pitkin voi kulkea laivalla ja monissa Gardajärven kaupungeissa on vanhoja linnoja eli myöskin sitä historian havinaa. Viinitiloja löytyy myös läheltä ja no, koska Italiassa ollaan ovat odotukset ruoan suhteen melkoisen korkealla. Tjäreborg tekee valmismatkoja Gardajärvelle, mutta jälleen suositellut lähtöpäivät eivät meille sovi. Kuitenkin valmismatkojen kautta on saatavilla reittilento + hotelli haluamilleen päiville ja tämä vaihtoehto näyttäisi yllättäen tulevan omatoimimatkaa halvemmaksi. Ainakin näin nopeasti vilkaistuna. 

Gardajärvi

Katselimme kuvia molemmista kohteista ja loppujen lopuksi päädyimme valitsemaan kahdesta hyvästä vaihtoehdosta Gardajärven. Järkiperusteisia syitä tähän oli hyvin vähän, ehkäpä Italia maana houkuttelee hieman enemmän hyvän ruoan ja viinin vuoksi? Seuraava askel olisi sitten tutustua paremmin Gardajärven kohteisiin ja varata matka sinne. 

Löytyykö Gardajärvellä käyneitä? Parhaita vinkkejä otetaan ilomielin vastaan!

-Susanna-