tiistai 30. elokuuta 2016

Karkkibuffet

Meillä oli häissä karkkibuffet - onneksi. Karkkibuffetin suosio ehkä jopa hieman yllätti. Todellisuus voi välillä hämärtyä hääblogeja ja foorumeita kierrellessä ja siten kuvitella, että esimerkiksi juuri karkkibuffet olisi jo niin kulunut ja nähty juttu häissä. Ehkäpä näin onkin, mikäli kiertää vuodessa useat häät, mutta ainakin meidän monelle vieraalle se oli ihan uutta ja vieläpä selvästi mielekästä uutta! Ja kukapa nyt ei karkista tykkäisi?

Karkit hankimme Urjalan makeistukusta, sillä se oli sopivasti hieman ennen häitä matkan varrella. Olin katsonut ja suunnitellut etukäteen mitä hankimme, mutta hieman jouduimme lennosta suunnitelmia muuttamaan, sillä kaikkia netissä esillä olleita karkkeja ei paikan päältä löytynyt. Karkit valitsimme melko puhtaasti omien mieltymystemme mukaan ja meiltä löytyikin valikoimasta vampyyreita, vanilijatoffeeta, lakritsia, vadelmalakritsikalloja, vaahtokarkkia, ranskanpastilleja, turkinpippureita ja kirpeitä hedelmärenkaita.


Karkkilaatuja oli tarjolla siis kahdeksaa erilaista ja karkkien lisäksi vielä keksejä, sipsiä ja suolapähkinöitä. Osuvampi nimi olisi ehkä ollut herkkubuffet, mutta päädyimme vasta viime metreillä hankkimaan myös suolaista purtavaa. 

Tässäkin kohtaa määrien arviointi oli hieman haasteellista, mutta karkeasti arvioituna karkkia oli 150g/hlö. Tähän päälle vielä keksit ja suolaiset. Arvio osui jälleen aikalailla nappiin, sillä ainoastaan turkinpippureita jäi hieman alle puoli laatikollista. Muutamia muita yksittäisiä karkkeja oli vielä seuraavana aamuna jäljellä, mutta ne menivät parempiin suihin siivotessa. 


R:n äiti oli leiponut ihania, herkullisia sydänkeksejä, jotka nekin menivät lähes kaikki. Sipsiä hankittiin kaksi isoa pussia ja suolapähkinöitä myöskin kaksi pussillista. Sipsiä olisi mahdollisesti mennyt kyllä enemmänkin, suolapähkinöitä jäi toinen pussi. 

Karkkibuffet avattiin kahvin yhteydessä ja samantien sinne jo muodostuikin jonoa! Karkkipusseja meillä oli varattuna 100, kun vieraita oli se 86. Niitä jäi vain muutama yksittäinen jäljelle. Ihana kerrostarjotin ja muutama etualalla näkyvä karkkikauha oli vuokrattuna Sarandian somistevuokraamolta. Etiketit purkkeihin löysin valmiina Makea hääblogista. Itse en olisi osannut tuollaisia tehdä, joten olin erittäin kiitollinen näistä valmiista, jotka sopivat meidän tyyliin enemmän kuin hyvin. 

Mitä mieltä olet häiden karkkibuffetista?

-Susanna-


**Kuvat ottanut Jan Sundman. Ethän kopioi, kiitos!**