tiistai 9. elokuuta 2016

Maistraatissa

Hääviikkomme alkoi mukavasti, sillä molemmilla oli juuri alkanut kesäloma ja meillä oli varattuna maistraatti heti maanantaille. Ihan alkuperäinen suunnitelmahan oli hankkia vihkijä juhlapaikalle, mutta koska sellaista emme maistraatista tai käräjäoikeudesta onnistuneet saamaan, ratkaisimme asian näin.

Olimme alusta asti asennoituneet siihen, että maistraatissa käyminen on vain se virallinen, tylsä osuus- oikeasti hääpäivämme tulee olemaan juhlapäivä lauantaina. Sen verran halusimme toki virallista osuutta kunnioittaa, että laitoimme päällemme tavallista hienommat vaatteet.

Vihkitilaisuuteen tarvitaan kaksi todistajaa. Mikäli se ei ole mahdollista, saa maistraatista yhden todistajan, eli vähintään yksi pitää itse tuoda paikalle.

Maistraatti-look


Meillä todistajina toimivat kaksi kaasoani. Jokaiselle vihkiparille aikaa on varattuna puoli tuntia, joten halutessaan siihen saa mahdutettua paljonkin ohjelmaa mukaan. Me emme kuitenkaan olleet suunnitelleet vihkitilaisuuteen mitään muuta virallisen kaavan lisäksi.

Emme vaihtaneet myöskään sormuksia maistraatissa, niidenkin aika olisi vasta lauantaina. Niinpä vihkikaava oli lyhyt. Siis oikeasti todella lyhyt. Muutamassa minuutissa koko homma oli ohi ja me virallisesti naimisissa. Ei kyllä oikein tuntunut miltään. Ehkä vähän hämmentyneeltä.

Saimme mukaamme vihkitodistuksen ja jatkoimme matkaa läheiseen ravintolaan, jossa kilistelimme vihkimisen kunniaksi.

Edessä oli vielä melkein viikon verran häävalmisteluita ennen varsinaista juhlaa, joten ehkäpä ihan hyvä, ettei vielä tuntunutkaan siltä, että oltaisiin naimisissa.

-Susanna-