lauantai 16. tammikuuta 2016

Maistraattivihkiminen + seremonia juhlapaikalla

Meillä oli alkuperäisenä suunnitelmana, että vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla. Asiaa kuitenkin tarkemmin mietittyämme, päädyimme hieman toisenlaiseen ratkaisuun. Olen kuullut, että vihkijän saaminen juhlapaikalle on monesti haastavaa ja aikaavievää puuhaa. Vihkimisen varmistaminen ei onnistu yleensä hyvissä ajoin, sillä kesällä kesälomat sotkevat aikatauluja. Lisäksi vihkiminen juhlapaikalla maksaa 200€, johon lisätään matkakulut päälle. Meidän tapauksessa kokonaissummaksi olisi tullut arviolta 300€. Ei nyt mikään mahdoton summa, kun rahaa häihin kuitenkin menee paljon, mutta kuitenkin sen verran, että ihan kivahan tuo olisi säästää ja laittaa johonkin muuhun. 

Olemme siis päättäneet, että menemme aikaisemmin hääviikolla maistraattiin ja hoidamme virallisen vihkimisen siellä. Hetken aikaa mietin, onko sillä merkitystä, että "virallinen" hääpäivä on sitten eri kuin itse juhlapäivä. Tulimme molemmat R:n kanssa siihen tulokseen, että ei se haittaa. Juhlapäivänä aiomme kuitenkin pitää aluksi pienen seremonian, lähestulkoon samalla tavalla, kuin mastraattivihkijän kanssa olisimme pitäneet. Tietysti virallinen osuus jää pois, mutta muutoin pidämme rungon samana. R:n toinen bestman lupautui juontamaan tapahtuman ja hän jatkaakin myös itse hääjuhlassa seremoniamestarina. Huippua! Ilman häntä tämä idea ei olisi onnistunut. 

Kuva

Juhlapäivänä idea on tällä hetkellä kutakuinkin seuraavanlainen: seremonia pidetään juhlapaikan pihalla, järven rannalla. Vieraat pyydetään asettautumaan pihalle niin, että väliin jää käytävä. Paikalletulojärjestystä emme ole vielä miettineet, mutta kuitenkin niin, että minä tulen isäni saattamana viimeisenä. Toivottavasti saamme tähän kohtaan elävää musiikkia! Tervetulotoivotusten jälkeen mahdollisena on esimerkiksi musiikkiesitys tai jos joku läheisistä haluaa sanoa muutaman sanan tässä välissä. Sen jälkeen pidämme R:n kanssa puheet toisillemme (en kyllä ikinä tiedä miten meikkini tulee tästä selviämään...) ja laitamme sormukset toistemme sormiin. Mikäli maistraatista saamme jonkun virallisen lapun, voisi sitä tässä vaiheessa vilauttaa ja todeta, että kyllä tässä naimisissa ollaan! Sitten suudelma ja hurraa-huutojen saattelemana talon toiselle puolelle onnittelujonoon, josta vieraat siirtyvät kätevästi sisälle ja voimme aloittaa ruokailun. 

Tämä ratkaisu tuntuu meistä erittäin hyvältä. Ei tarvitse stressata vihkijän saamisesta, siihen varatut rahat voi käyttää johonkin muuhun ja päivän aikataulu on täysin meidän päätettävissä. 

Mitä mieltä olette toteutuksesta? Millaisiin ratkaisuihin olette itse päätyneet?

-Susanna- 

P.s lisäsin lukemani hääblogit yläpalkkiin erilliselle sivulle. Laita viestiä, jos oma blogisi puuttuu joukosta!