maanantai 23. maaliskuuta 2015

Viikonloppu Gdanskissa

Oltiin viettämässä viikonloppua Turkulaisten Tallinnassa, eli Gdanskissa Puolassa. Ajatuksissa oli katsella kauppoja ja tarjontaa hääjutut mielessä, mutta vastaan ei kyllä osunut kuin yksi hääpukuliike. Varmasti niitä olisi löytynyt enemmänkin, jos olisi etukäteen perehtynyt, mutta tarkoitukseni oli lähinnä käydä katsomassa tarjontaa jos sellaista eteen sattuisi. Hääpukuliikkeen myyjä ei osannut kovin hyvin englantia, joten ongelmia tuli eteen jo hintoja tiedusteltaessa. Hän nimittäin sanoi, että kaikki hääpuvut maksavat 500e, mikä kuullostaa tietenkin hieman oudolta, että koko putiikin puvut myydään samaan hintaan. Mutta vaikka mitään hääaiheista ei tarttunut matkaan, oli vierailu Gdanskissa erittäin hyvä kokemus! 

Yövyttiin Hanza hotellissa, joka sijaitsi aivan vanhankaupungin sydämessä. Sijainniltaan ja palvelultaan hotelli oli todella hyvä. Aamupala oli ihan kelpo ja eipä huoneissakaan moittimista ollut. Saimme aluksi maisemahuoneen, jossa valitettavasti oli myös tupakointi sallittua. Hajun vuoksi oli pakko vaihtaa huonetta, joka onneksi sujuvasti onnistuikin. Maisema ei ollut enää joelle päin, mutta se ei haitannut.


Ravintoloissa on melko halpaa syödä, riippuen tietenkin minne menee. Kalleinta on vanhassa kaupungissa joen varrella. Käytiin Goldwasser nimisessä ravintolassa, joka oli varmasti kalleimmasta päästä, mutta ruoka oli kyllä aivan tajuttoman hyvää! Saatiin vielä jännät istumapaikat parvelta, jossa oli vain meidän pöytä. Ruokakokemus sieltä jää kyllä mieleen! 


Gdanskissa on paljon hienoja vanhoja rakennuksia ja aivan älytön määrä kirkkoja! Niitä on lähes joka kulman takana ja jaksoimmekin ihmetellä määrää päivittäin.


Kaupunki on kompakti paketti ja kierretty perusteellisesti muutamassa tunnissa. Vaikka oli viikonloppu, paikka oli todella rauhallinen. Ainoastaan ravintoloihin olisi voinut tehdä varauksen etukäteen. Meillä kävi hyvä tuuri ja pääsimme molempina iltoina haluamaamme paikkaan, mutta kyse oli todellakin vain hyvästä ajoituksesta, koska jälkeemme monta seuruetta käännytettiin ravintoloista pois. Suosittelen kyllä Gdanskia matkakohteena, erityisesti Turkulaisille helppo kohde! Bussilla lentokentälle ja reilu tunnin lennon jälkeen on jo kohteessa. Englannilla pärjää hyvin suurimmassa osassa paikoista ja shoppailijalle paikka on ihan paratiisi. Muutaman junapysäkin päässä sijaitseva Galeria Baltycka on valtava ostoskeskus, josta löytyykin yli 200 kauppaa. Hinnat ovat vain jonkin verran halvempia kuin Suomessa, mutta valikoima huimasti parempi. Ehkäpä olisi tarvetta uusintareissulle, kun hankintavuorossa ovat hääkengät, alusvaatteet, kosmetiikkaa ja ja ja...? 

-Susanna-