perjantai 6. maaliskuuta 2015

Let's go somewhere!

Mihinkäs sitä lähtisikään häämatkalle? Valinta tulee olemaan vaikea, koska maailmassa on niin monta paikkaa, jossa haluaisimme käydä! Yksi mielenkiintoinen ja hyvä vaihtoehto meille vinkattiin ja alettiinkin ottamaan enemmän selvää Etelä-Afrikasta matkakohteena. Meille tärkeää häämatkakohteen valinnassa on kaksi seikkaa: lämpöä ja tekemistä. Eli mikään pelkkä löhöilykohde ei meille sovi, koska haluamme aina lomaltamme myös tekemistä. Tärkeää on tottakai myös rentoutuminen ja se, että ei tarvitse palella. Pienen tiedonhaun jälkeen totesimme, että Etelä-Afrikka täyttäisi kyllä enemmän kuin hyvin nämä meidän vaatimuksemme. Lämpöä siellä meinaan ainakin riittää ja positiivista on myös se, että aikaeroa ei ole siellä lainkaan! 

Kuva

Ensimmäisenä Etelä-Afrikasta tuli mieleen Hyväntoivonniemi, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Kapkaupungista etelään. Olen aina luullut, että Hyväntoivonniemi on Afrikan eteläisin kärki, mutta kävikin ilmi, että niin ei ole, vaan se on Cape Agulhas. Mutta kuten kuvastakin näkyy, on Hyväntoivonniemi Afrikan lounaiskärki. Koko Kapin niemimaa on ollut suojelualuetta vuodesta 1998 omaleimaisen kasvillisuutensa ja eläimistönsä puolesta, joten siellä olisi varmasti paljon nähtävää ja koettavaa! 

Kuva
Kapkaupunki näyttää ainakin kuvien perusteella tunnelmalliselta ja hienolta kaupungilta, joka tarjoaisi varmasti upeita elämyksiä!

Kuva
Tämä kuva on puolestaan Kapkaupungin liepeillä olevalta Pöytävuorelta, joka on nimensä mukaisesti tasaisen pöydän näköinen. Kuvan mies istuu yhdellä Pöytävuoren huipuista Lion's Headilla, joka on taas leijonan pään muotoinen.

Kuva

Kuva

Kuvan mukaan näitä pingviinejä löytyisi myös Kapkaupungista! Miten ihania! 

Kuva

Jos Etelä-Afrikkaan päädymme, on tätä pakko päästä kokeilemaan!! Kuvassa on siis maailman toiseksi pisin ja nopein vaijeriliuku Zip 2000. Pituutta tällä on siis huimat 2 kilometria ja vauhtia keskimäärin 120km/h. Joissain paikoissa vauhti voi yltää jopa 160km/h! Vaijerin pääsee laskemaan myös yhdessä, vatsallaan, naama menosuuntaan! Veikkaan aika huimia adrenaliinikiksejä tästä... Liuku sijaitsee Sun Cityssä, joka on maan keskiosissa.  
Krugerin luonnonpuisto on Afrikan isoimpia safareita. Siellä elää yli 500 lintulajia, 100 matelijaa ja 150 nisäkästä. Lisäksi siellä on useita muinaisjäännöksiä ja kasvillisuus sekä kukkaloisto ovat omaa luokkaansa! Olisi varmasti mahtava (ja vähän pelottava) kokemus päästä safarille eläimiä katselemaan!

Kuva

Sitten tuli vielä mieleen tietysti Victorian -putoukset kun puhutaan Afrikasta. Putoukset sijaitsevat Zimbabwen ja Sambian rajalla. Putous on 1600 metriä leveä ja 107 metriä korkea ja kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. On kyllä upean näköinen. Taitaa tulla kuukauden häämatka, jos tuonne lähdetään, niin isosta maasta on kyse ja niin paljon nähtävää siellä! Kyllä tässä vielä pohdittavaa riittää, mutta nyt on ainakin yksi hyvä vaihtoehto takataskussa.  

Olisi kiva kuulla, mihin muut meinaa suunnata häämatkalle ja millä kriteereillä matkakohde valikoitui? 

-Susanna-