tiistai 14. kesäkuuta 2016

Viinien valintaa -valkoviini

Viinien valintaan panostamme sen verran, että maistelemme muutamia vaihtoehtoja etukäteen ja teemme valinnan niiden perusteella. Pienenä haasteena tässä toki oli se, että kyseisten viinien pitää löytyä Viron valikoimista ja myös Suomesta Alkosta.

Aloitimme valkoviineistä. Etsinnän jälkeen R löysi kaksi potentiaalista vaihtoehtoa häidemme valkoviineiksi ja kävimme molempia ostamassa. Valkoviinit olivat Devil's Rock ja Santa Carolina.

.


Devil's Rock on saksalainen Riesling valkoviini. Viini on puolikuiva ja Alkon kuvauksen perusteella hapokas, sitruunainen, aprikoosinen, viherpäärynäinen, kevyen mineraalinen ja yrttinen.

Santa Carolina on puolestaan chileläinen Sauvignon Blanc rypäleestä valmistettu valkoviini. Se on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, herukanlehtinen, kevyen viheromenainen ja yrttinen.

Valinta näiden kahden välillä oli melko selvä. Devil's Rock oli sen verran voimakkaamman ja hapokkaan makuinen, joten valinta meni tasapainoisemman Santa Carolinan puoleen. Ajattelimme, että se todennäköisesti miellyttää suurinta osaa vieraista.

Seuraavaksi testaukseen pääsevät punaviinit, siellä valittavana onkin yksi viini kolmesta.

Mitä valkoviiniä muille tulee?

-Susanna-Ps. Sulhasen huikeasta polttariviikonlopusta raporttia tulossa myöhemmin!