sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Hidas valssi

Aluksi olimme sitä mieltä, että emme tarvitse tanssikurssia häävalssin osalta. Jossain vaiheessa aloimme kuitenkin miettimään, että ei yksi tanssitunti olisi pahitteeksi. Valmiita häävalssikursseja meni kevään mittaan useampanakin viikonloppuna, mutta jokainen viikonloppu osui meille huonoon ajankohtaan. Niinpä olin yhteydessä Tanssitupaan ja kyselin mahdollisuutta yhteen yksityistuntiin. Saimme sen järjestymään juhannusviikolle ja nyt täytyykin vain todeta, että onneksi menimme! 

Perinteinen suomalainen valssi meiltä olisikin sujunut, mutta kummallekaan ei tullut mieleen, että eihän meidän häävalssi sellainen ole. Kun kuuntelimme opettajan kanssa valssimme, oli hänen ensimmäinen kommentti, että haastavan valinnan olemme tehneet. Kappaleemme on nimittäin hidas, englantilainen valssi, jolla ei ole oikeastaan mitään kosketuspintaa suomalaisen perinteisen valssin kanssa. No, mitäpäs sitä enää kappaletta vaihtamaan, joten aloitetaan harjoittelu!

Kuva


Hitaassa valssissa tahti menee hidas-hitaampi-nopea. Ja jo toisella askeleella noustaan päkiöille. Perusaskelissa pyöritään ympyrää neljän kulman kautta ja liikutaan eteenpäin, jotta saadaan tila haltuun. Tunnin edetessä askeleet alkoivat tulemaan tutuiksi, mutta kyllä vielä(kin) joka kerta ainakin kerran mennään sekaisin biisin aikana. Tämä vaatii siis vielä paljon harjoittelua, jotta hääpäivänä voimme varmoin askelin tanssia. Toki pieni sekaantuminen ei ole mikään maailmanloppu, mutta haasteita mukanaan tuo varmasti myös tanssiminen hääpuvun kanssa, joten siksi olisi varmempaa, jos askeliaan ei tarvitse liikaa miettiä. 

Yksityistunti oli siinäkin mielessä hyvä, että opettaja antoi meille valssiin hienon aloituksen ja vielä hienomman lopetuksen! Emme olisi kyllä keksineet sellaisia itse. 

Millä mallilla muilla pareilla on harjoittelu vai tarvitaanko sellaista?

-Susanna-