maanantai 27. kesäkuuta 2016

Viinien valintaa - punaviini

Valkoviinivalinnan jälkeen vuorossa oli punaviinin valinta. Tässä olikin jo haastetta, sillä pelkästään maistettavien viinien valinta ei käynytkään ihan yhtä helposti kuin valkoviinien kanssa. Niinpä päädyimme maistamaan kolmea eri punaviiniä ja onneksemme saimme tähän avuksi juhannuksena yhden kaasoistani ja hänen miehensä. 

Ensimmäisenä kandidaattina oli Norton Barrel Select Malbec 2014. Argentiinalainen punaviini, jota kuvaillaan täyteläiseksi, tumman kirsikkaiseksi, kypsän karpaloiseksi, mausteiseksi ja kevyen tammiseksi. Hienosta kuvauksesta huolimatta viini ei säväyttänyt ketään meistä. Maku oli melko jämäkkä ja ehkä jopa hieman pistävä. Oli siis helppo siirtyä seuraavaan vaihtoehtoon. 

Toisen vaihtoehtona oli Quinta das Setencostas 2012, joka on portugalilainen punaviini. Alkon kuvauksen perusteella täyteläinen, luumuinen, karhunvatukkahilloinen, mausteinen ja vanilijainen. Tässä maku oli huomattavasti parempi: melko voimakas ja marjaisia. Koko porukka tykkäsi tästä viinistä! Plussapisteitä myös tyylikäästä pullosta. 


.


Kolmantena listalta löytyi Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon Reserva 2014, joka on keskitäyteläinen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, kevyen yrttinen ja hennon tamminen. Viini tulee Chilestä. Tämä viini oli kaikista vaihtoehdoista kevyin, mutta silti täynnä makua. Tämä oli myös kaikkien mieleen!

Valinta ei siis ollut helppo maisteluidenkaan jälkeen. Norton tippui matkasta jo alkumetreillä, mutta kisa kahden viimeisen viinin kanssa oli tiukka. Loppujen lopuksi päädyimme Casillero del Diabloon, sillä uskomme, että se on punaviini monen makuun ja lisäksi se sopii hyvin yhteen tarjoiltavien ruokien kanssa. 

-Susanna-