lauantai 30. huhtikuuta 2016

Millainen hääkakku?

Täällä on ollut jo pidemmän aikaa meneillään pienimuotoinen hääkakkukriisi.  Tai ehkä enemmänkin valloillaan ajatus Älä ajattele hääkakkua. Mutta nyt sitäkin pitäisi kyllä jo alkaa miettiä. (Tänään tasan 3kk hääpäivään!!) Meillä pitopalvelun hintaan kuuluu perinteinen mansikkakermakakku. Ensimmäinen asia mitä taisin tulevasta hääkakusta sanoa, oli että ei sitten missään nimessä mitään mansikkakermakakkua. R:lle mansikkakermakakku sopii enemmän kuin hyvin ja onhan se totta: hyvin tehtynä saa siitäkin oikein maistuvan. Ehkä kuitenkin enemmän kuin makua, mietin ulkonäköä. Sivuilla kermapursotuksia ja keskellä mansikkakiille. Ei kiitos! Mitä vaihtoehtoja tässä sitten oikein olisi?

  1. Hääkakun hankkiminen leipomosta. Tämä olisi oikein hyvä vaihtoehto, koska silloin saisi juuri sellaisen kakun kuin haluaa niin maullisesti kuin ulkonäöllisestikin. Ainoa (ja se isoin) miinuspuoli on hinta. Lähes kaikkialla kakkujen hinta on 4-6€/henkilöltä, eli meillä se tarkoittaisi 400-600€:n panostusta kakkuun. Ymmärrän hyvin mistä hinta koostuu, mutta jotenkin tuntuu, että tässä jos jossain olisi oikea paikka säästää. 
  2. Kustomoitu hääkakku pitopalvelulta. Selvittelin jo hieman pitopalvelumme kanssa, kuinka paljon on mahdollista saada erilaisia variaatioita heidän kauttansa. Ulkonäön puolesta onnistuu ainakin sellainen, että kakun päälle tulee rosoinen kermapinta ilman mansikkakiillettä. Koristelun muuten voisi hoitaa vaikka itse. Pitopalvelun kautta kakku tulee myös neliön muotoisena ja haluaisin kyllä ehdottomasti ainakin yhden kakun, joka olisi pyöreä ja mahdollisesti vielä tavanomaista korkeampi. Meidän pitopalvelun kautta onnistuu kermakuorrutuksella yksi pyöreä 15cm korkea kakku ja muutoin neliskanttiset kakut samaan hintaan. Hieman hintaa nostaa (0,5€/hlö) samalla kaavalla toteutettu kaksikerroksinen sokerimassakakku. Sokerimassan maku ei kylläkään oikein houkuta. Mikäli hääkakku ei tule pitopalvelulta, laskee se kokonaisuudessaan hintaa 2€/hlö. 
  3. Hääkakun tekeminen itse. Tämä ei nyt oikeasti taida olla edes vaihtoehtona, koska matkaa juhlapaikalle on kuitenkin reilusti joka suunnalta. Voin vain kuvitella sitä stressin määrää, kun on (toivottavasti) helteinen kesäpäivä ja autolla ajetaan 45 minuuttia kakut mukana... Ehhehe, siinä voisi minunkin hermot pettää. 
Lopullinen valinta taitaa olla nyt tuo kustomoitu kakku pitopalvelulta. Vaikkakin olisin toivonut löytäväni vielä jonkun paremman ratkaisun, mutta kyllä tässä kohtaa hinta oli ratkaisevassa asemassa.

Mistä muille tulee hääkakku? Tulekko unelmien kakku vai oletteko joutuneet tinkimään?

Iloista vappua! 

-Susanna-