lauantai 2. huhtikuuta 2016

DIY: Viirinauha

Eilen askartelin muutamia erilaisia viirinauhoja koristeeksi. Tarkkaa paikkaa minulla ei näille värillisille ole mietittynä, mutta eivätköhän nekin paikkansa löydä! Näitä oli kiva tehdä, koska tulosta tuli nopeasti ja helposti.  
Tässä vielä hieman ohjetta viirien tekoon, vaikka homma onkin kaiken kaikkiaan hyvin yksinkertainen:

  1. Tee haluamasi kokoinen viiri pahville tai paksulle paperille ja käytä tätä mallina. Minulla oli värikkäissä viireissä leveys noin 16cm ja korkeus noin 26cm ja kyltissä leveys noin 20cm ja korkeus 23cm. Muista tehdä hieman haluamaasi kokoa isompi, ylös pitää jättää pieni taittovara (mitä paksumpaa lopullinen paperi on, sitä isompi taittovara kannattaa jättää)
  2. Leikkaa mallin mukaan haluamasi määrä viirejä.
  3. Taita yläreunasta 0,5-1cm. Itse en käyttänyt tässä mittanauhaa, vaan taitoin summamutikassa jokaiseen viiriin taitoksen. Leikkaa ylimenevät reunat.
  4. Aseta naru taitoskohtaan ja liimaa kiinni. Jätin viirien väliin 13cm väliä, tämän katsoin suurin piirtein mittanauhalla aina ennen seuraavan viirin liimaamista. Candy Bar-kylttiin laitoin viirit lähes toisiinsa kiinni. 


Kylttiin tein kirjaimet sabluunan avulla ja värinä käytin mustaa akryylimaalia. Suosittelen painamaan kirjaimet viireihin ennen narun laittamista, minulla meni ainakin yksi viiri vaihtoon, kun väriä tuli hieman liikaa. Värin tuputtelin paikoilleen meikkisienellä. Sabluunat ja värin ostin Presentosta.


Sabluunoita aion kyllä vielä hyödyntää muuallakin, ainakin muutama muu viiri-idea on vielä toteuttamatta! 

Aurinkoista viikonloppua!

-Susanna-