keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Pitopalveluista

Olen viime päivinä pohtinut hieman enemmän häidemme ruokapuolta ja minkä pitopalvelun valitsemme ruoat tekemään. Hyvä ruoka on nimittäin erittäin tärkeä osa meidän hääjuhlaa! Pitopalvelun valinnalla ei onneksi ole vielä mikään kiire, lähinnä olemme pohtineet isompia linjauksia budjetin ja ruokien suhteen.

Kuva täältä

Pitopalveluiden hinnoissa on yllättävän suuria eroja ja tarkkana saa tämänkin asian suhteen olla, koska lähes poikkeuksetta hinnat ilmoitetaan eri tavalla. Osassa kulut on laskettu niin, että kaikki mahdollinen ruoasta tarjoilijoihin kuuluu hintaan, toisessa hinta muodostuu ainoastaan ruoasta ja kaikki muut pitää laskea vielä erikseen päälle. Muutaman tarjouspyynnön ja internetistä tekemäni taustatyön perusteella kannattaa tarkistaa tai kysyä ainakin seuraavat asiat pitopalvelulta ennen lopullisen sopimuksen tekemistä: 
 • Ruoan hinta henkilöä kohden ja tietenkin mikä on ruokalista?
 • Mihin hintaan lapset syövät? Mitkä ovat ikärajat?
 • Paljonko alkoholittomia juomia kuuluu hintaan? 
 • Kaatokerrat pöytiin tarjoiltuihin juomiin?
 • Erikseen tilattavien alkoholijuomien hinnat / voivatko tarjoilijat tarjoilla omia alkoholijuomia, jos juhlapaikassa ei ole anniskeluoikeutta?
 • Kuuluuko tarjoilu ilmoitettuun hintaan ja jos ei, paljonko tarjoilijoita tarvitaan tilaisuuden sujuvan kulun varmistamiseksi? (Suositus 1 tarjoilija/ 20 vierasta)
 • Kuuluuko astiavuokra ilmoitettuun hintaan? Yleensä astiavuokra sisältää kaikki tarvittavat astiat kahvikupeista kuohuviinilaseihin ja se on ilmoitettu €/henkilö
 • Hinnat mahdollisille erikoisruokavalioille?
 • Jos pitopalvelu tulee paikalle kauempaa, mitkä ovat matkakustannukset? Ja miten pitopalvelu varmistaa kylmäketjun katkeamattomuuden?
 • Kustantaako omat lisätoiveet jotain? 
 • Varaus- ja peruutusmaksut sekä aikarajat
 • Sisältääkö kaikki ilmoitetut hinnat arvonlisäveron?
Tällä hetkellä olemme pyytäneet tarjouksen kahdesta eri pitopalvelusta. Toinen on Sastamalassa toimiva Vammalan seurahuoneen pitopalvelu ja toinen Nousiaisissa toimiva Pito-Jussi. Aivan tarkkoja hintoja ei tietenkään tässä vaiheessa kummastakaan osattu sanoa, mikä on hyvin ymmärrettävää, sillä meidän häihin on vielä rutkasti aikaa! Molempien hinta-arviot liikkuivat kuitenkin melko samoissa hinnoissa. Häämessuilla juttelin Pito-Jussin omistajan kanssa ja heidän pitopalvelu vaikutti kaikin puolin hyvältä ja lupaavalta. Pieni epäilys kuitenkin heräsi, kun googlasin muiden kokemuksia heidän pitopalvelustaan. Ensimmäisenä listalle tuli pettyneen asiakkaan kirjoitus siitä, että ruoka oli kyllä hyvää, mutta muuten palvelu ei toiminut lainkaan. Muita kommentteja en kyseisestä pitopalvelusta sitten löytänytkään. Tavallaan kirjoitus sai hieman varpailleen, mutta onko sekään oikein, että yhden ihmisen huono kokemus "pilaa" koko pitopalvelun maineen? Uskaltaako ottaa riskiä?

Vammalan Seurahuoneelta kysyimme tarjouspyyntöä alunperin heidän hyvän sijainnin vuoksi, sillä häitämme vietetään Sastamalassa. Yhteydenpito heidän kanssa on ollut nopeaa ja vaivatonta ja meillä onkin sovittuna tapaaminen keittiömestarin kanssa myöhemmälle keväälle. Ajattelimme samalla reissulla syödä kyseisessä paikassa, joten paikan ruoka joutuu heti testiin! 

Kuva täältä

Onko kenelläkään kokemuksia kyseisistä pitopalveluista? Tai kenties mielessä joku erityisen hyvä pitopalvelu, joka kannattaisi häihin buukata? 

-Susanna-