maanantai 9. helmikuuta 2015

Juhlapaikan esittely


Juhlapaikkoja aloimme kartoittamaan oikeastaan jo vuosi sitten. Ensimmäinen kysymys olikin, missä häät järjestetään? Asumme Turussa, kummankaan suku ei, ystävät vähän siellä sun täällä. Aloimme miettimään, minne olisi kaikilla kohtuullinen matka ja päädyimme etsimään juhlapaikkoja Tampere-Pori akselilta. Toisena vaatimuksena oli paikka järven rannalla ja kolmantena paikka ilman A-oikeuksia. Silloin törmäsin netissä Sastamalan Tervahoviin, joka täytti kaikki kriteerit. Tervahovi sijaitsee lähellä Sastamalan keskustaa, eli noin 50km Tampereelta, 70km Porista ja 120km Turusta. Kuvissa paikka ei mitenkään erityisesti sykähdyttänyt, mutta suhteellisen edullisen hinnan ja hyvän sijainnin vuoksi otimme yhteyttä ja menimme paikan päälle katsomaan. 

Tervahovi 

Ja onneksi menimme, sillä paikka oli aivan ihana! Juuri sitä tunnelmaa, mitä tilalta halusimmekin. Juhlatila on kahdessa kerroksessa, alakerrassa on ruokapöydät 110 hengelle ja yläkerrassa yhtä paljon tilaa, mutta ilman pöytiä. Tuli heti tunne, että tämä se on! Muita paikkoja ei siis tarvinnut edes mennä katsomaan. Tervahovin saa varattua käyttöönsä koko viikonlopuksi, eli perjantaina on mahdollista mennä koristelemaan paikan päälle vaikka heti aamusta. Ja avaimet luovutetaan vasta sunnuntaina iltapäivällä. 

Näissä maisemissa vihkiminen tapahtuu

Lisäksi tilavuokraan kuuluu myös rakennuksen yhteydessä oleva saunakabinetti, jossa on nukkumapaikat muistaakseni ainakin 5 hengelle. Saunakabinetissa on pieni keittiö, makuuhuone, olohuone ja tietenkin sauna. Terassilla on myös palju, jonka sai vuokrata käyttöön lisämaksua vastaan. Olisi ihanaa laittaa juhlapaikkaa valmiiksi kaasojen kanssa perjantaina ja sen jälkeen rentoutua saunoen ja uiden :) Pidän myös siitä, että saunakabinettiin on mahdollista jäädä yöksi tarpeen mukaan. 

Alakerta

Tervahovin vieressä on leirintäalue, jonka omistaa samat omistajat. Näin ollen on mahdollista tehdä kiintiövaraus ennen häitä leirintäalueen mökkeihin. Eli vierailla on mahdollisuus jäädä aivan juhlapaikan tuntumaan yöksi niin halutessaan. Sastamalan keskusta hotelleineen on myös lähellä, joten myös siellä on mahdollisuus yöpyä ellei halua ajaa hieman kauemmaksi kotiin enää yöllä. 

Yläkerta


Juhlapaikan valinta sujui meiltä siis hyvin kivuttomasti, koska muita paikkoja emme ehtineet edes katsomaan. Hyvä näin, koska olen erittäin tyytyväinen paikkaamme! 

-Susanna-