tiistai 27. tammikuuta 2015

Vihkisormuksia ihastelemassa


Olen nyt käynyt muutaman kerran kultasepänliikkeissä sovittelemassa paria kihlasormukselleni. Kun menimme kihloihin, oli aikamoinen opetteleminen sormuksen käytössä. Normaalisti en nimittäin sormuksia ollut ikinä pitänyt. Nyt kun sormukseen on tottunut, on aivan outoa olla ilman! Mutta... sen parin löytäminen tulee olemaan kyllä haastavaa. Kihlasormukseni on Kultajousen Princess -malliston kuvanmukainen sormus. Sormus on hyvin siro ja mielestäni tietenkin aivan täydellinen. Haastetta vihkisormuksen valintaan toikin aluksi se, että kokeilin selvästi liian massiivisia sormuksia kaveriksi, jolloin kihla "hukkui" toisen alle. 

Kihlasormukseni. Kuva lainattu täältä.

Viime sovituskierroksella ihastuin kahteen saman Princess -sarjan sormukseen. Ensimmäisessä sormuksessa miellytti erityisesti kolme koholla olevaa, hieman isompaa timanttia. Sormus sopi  melko hyvin yhteen kihlasormuksen kanssa, mutta oli ehkä asteen liian massiivinen. 

Kuva täältä.

Toisessa puolestaan miellytti sormuksen siro malli, jonka ansiosta se sopi erittäin hyvin yhteen kihlasormuksen kanssa. Jäin vain pohtimaan, onko sillä väliä miten päin sormuksia sitten pitää sormessa? Yleisesti ottaen mielestäni kaikki näytti paremmalta niin, että kihlasormukseni oli ylimmäisenä. Aiheesta löytyikin yllätyksekseni monta keskustelua ja näyttää siltä, että tapoja on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Joidenkin mielestä vihkisormus kuuluu alle, lähemmäksi sydäntä. Toiset pitävät "saapumisjärjestyksessä" ja osa taas siinä järjestyksessä, kun parhaimmalta näyttää. Osalla järjestyksen määräsi käytännöllisyys: tiukempi sormus päälle pitämään toisen paikallaan tai kalliimpi vihkisormus alle ettei se ainakaan tipu matkasta! 

Kuva täältä.

Sormuksen ei välttämättä tarvitse olla samaa sarjaa kihlasormuksen kanssa. Jotenkin oli kuitenkin helpointa aloittaa sovittaminen saman sarjan sormuksista, kun olen ollut tähän niin tyytyväinen. Kaikki Princess- sarjan sormukset tehdään tilauksesta käsityönä, joka on mielestäni suuri plussa. Onneksi nyt kuitenkin alkoi hahmottumaan minkälaisen sormuksen haluan, täytyy saa silti käydä vielä monta kertaa sovittelemassa ja ihastelemassa ennen lopullista päätöstä :) 

-Susanna-

P.s Kultajousen myyjä kertoi heidän olevan ensi viikonloppuna Turun häämessuilla ja luvassa kuulemma messutarjouksia. Täytyy käydä kurkkimassa!