torstai 8. tammikuuta 2015

Minkälaiset meidän häistä sitten tulee?

Minulle oli oikeastaan heti melko selvää, minkä tyyliset häät haluan. Ja onneksi ehdotelmani sopivat myös sulhaselle :) Juhlapaikka (jonka esittelen myöhemmin) sopii onneksi erinomaisesti tulevien häiden tyyliin. Vielä ei ole mitään tarkkoja yksityiskohtia päätettynä, mutta koristeet tulevat olemaan suurimmilta osin rustiikkisia ja värimaailma pastellisävyinen. Mukaan haluan myös elementtejä puusta sekä pitsistä. Tarkoituksena on myös tehdä mahdollisimman paljon itse!Pöytien kukat voisivat näyttää vaikkapa tältä! Mikäli puulaatikot ovat liian isoja, on vaihtoehtoina myös lasi- tai peltipurkeista itse tuunatut maljakot. Äitini saa töistänsä otettua erilaisia purkkeja ja purnukoita, joten niiden kanssa on hyvä tehdä kokeiluja ja päättää sen perusteella, mitä tullaan käyttämään.


Valkoiset riisipaperilamput ovat minulle myös must-juttu! Sen lisäksi, että ne mielestäni näyttävät upeilta, on juhlatilan alakerta hieman pimeä ja mielestäni näillä sinne saataisiin luotua sopivan tunnelmallinen, mutta kuitenkin riittävä valaistus. Näissä mietityttää vain se, miten ne saadaan katosta järkevästi roikkumaan, mutta eiköhän siihen keinot löydy! ;) 


Paikkakortit voisivat puolestaan näyttää jokseenkin tältä. Tein viime jouluna joulukortteja, joihin painoin tekstit leimasimella ja tuloksena tuli sen verran kivoja kortteja, että tekniikkaa voisi käyttää myös häiden paikkakorteissa sekä mahdollisesti myös kutsuissa. Pidän myös tämän paikkakortin pitsiyksityiskohdasta. Kaasojeni kanssa ideoitiin, että paikkakortit voisivat olla esimerkiksi juuttinarulla kiinni viinilaseissa, jolloin ne toimisivat samalla myös lasin tunnistimina. 


Menun esittelyssä voisi hyödyntää tämänkaltaista mustaa liitutaulua. Toisena ideana on myös ollut käyttää vanhoja ikkunankarmeja, joiden lasiin kirjoittaisi menun. Yksi kaasoistani oli viime kesänä häissä, jossa oli juurikin ikkunankarmeja käytetty ja kuvien perusteella näytti kyllä todella hyvältä :) Ja melko helposti ilmeisesti sellaiset karmit saa ostettua.


Opasteet hääpaikalle ovat (ainakin tässä vaiheessa) ihan selkeät! Vanerista leikataan sopivan kokoisia paloja, päälle hieman petsausta ja sabluunoiden avulla tekstit! Ja tuloksena kuvan mukaiset opasteet :) Ainakin ajatusten tasolla kaikki toimii hyvin helposti ja toteutuksista tulee juuri sellaisia kuin haluan. Innolla odotan, mitä tapahtuu, kun kaikkia näitä aletaan oikeasti tekemään :D 


Viimeinen kuva inspiroi katosta roikkuvalla harsollaan. Idea toimisi loistavasti juhlapaikan yläkerrassa! Ainakin taas ajatuksen tasolla... Esittelin ideaa kaasoilleni ja yksi heistä keksi, että harsona voisi käyttää hallaharsoa; edullista ja helposti saatavilla suuria määriä! Harson taakse voisi lisäksi olla kiva laittaa led-jouluvalosarjoja, niistä kun tulee kaunis ja tunnelmallinen valo! :) 


Jotain tämäntyylistä siis on tiedossa :) Toisaalta en malta odottaa häitä, toisaalta taas on aivan ihanaa, että niihin on vielä aikaa... Voi rauhassa suunnitella ja unelmoida tulevasta! 

-Susanna-