sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Häämatka Mauritukselle

Marraskuun lopussa meidän odotus palkittiin ja suuntasimme toiselle häämatkallemme Mauritiukselle! Suunnitelmiinhan oli koko ajan kuulunut "pienempi" häämatka häiden jälkeen Gardajärvellä ja kahden viikon matka Mauritiukselle keskellä Suomen pimeintä syksyä. 

Jo monen vuoden ajan olimme haaveilleet kaukomatkasta loka-marraskuussa, sillä silloin jos koska kaipaa kadoksissa olevaa aurinkoa. Vertailimme eri vaihtoehtoja ja päädyimme ostamaan matkan Mauritukselle Tjäreborgin kautta. Tämä oli vertailluista vaihtoehdoista edullisin, vaikka muuten edullisuudesta ei tämän matkakohteen kanssa voi oikein puhua. Lensimme Mauritiukselle Saksan kautta, mennessä vaihtokaupunkina oli München ja tullessa Frankfurt. Kokonaisuudessaan matkoihin meni aikaa vuorokauden verran: ensin Turusta Helsinkiin, sitten koneella Saksaan ja lyhyellä (liian lyhyellä, juoksuksi meni...) vaihdolla Mauritiuksen koneeseen. Mauritiuksella meillä oli vielä vajaa kahden tunnin automatka saaren läpi pohjoisrannikolle, jossa hotellimme sijaitsi.

Vaikka matka oli pitkä, oli se sen arvoinen. Hotelliksemme olimme valinneet LUX Grand Gauben. Ja se oli kertakaikkiaan U-P-E-A! Hotellin viisi tähteä näkyi kyllä kaikessa: vastaanotossa, miljöössä, rannoilla, hotellin ravintoloissa, tarjolla olevissa aktiviteeteissa...Saavuttuamme hotellille saimme ensi töiksemme istua aulaan nauttimaan upeista maisemista kera jääteen ja virkistävien kasvopyyhkeiden. Hotellin työntekijä hoiti samalla kirjautumisemme hotelliin  ja kysyi matkamme tarkoitusta. Kun kerroimme olevamme häämatkalla pyysi työntekijä anteeksi vielä hetken viivytystä muutaman asian järjestämiseksi. Meillä ei ollut kiire mihinkään, istuimme tyytyväisenä aulassa kuvankaunista ja epätodellista maisemaa ihastellen. Työntekijä palasi pian takaisin melkoisten yllätysten kera: häämatkalaisina saimme molemmat lahjakortin 45 minuutin hierontaan, pääsisimme veloituksetta osallistumaan kokkauskurssille, saimme lahjakortin neljän ruokalajin illalliselle ja huoneesemme toimitettaisiin kakku haluttuna päivänä. Ajattelin, että varmasti jotenkin häämatkamme huomioitaisiin, mutta tällaisesta en ollut kyllä edes osannut haaveilla! Seuraavaksi siirryimme hotellihuoneeseen, jossa meitä odotti kuohuviinipullo ja tuoreita hedelmiä! Olo oli kyllä enemmän kuin tervetullut.
Lomamme Maurituksella poikkesi huomattavasti aikaisemmista reissuistamme. Tällä matkalla olimme nimittäin suurimman osan lomasta hotellialueella, sillä yksinkertaisesti siellä oli lähestulkoon kaikki, mitä ihminen vain saattoi tarvita. Hotellilta löytyi oma kuntosali, jossa kävimme useita kertoja treenaamassa. Erilaisia pelejä löytyi myös runsaasti: pelasimme useamman kerran tennistä ja bingistä, muutaman kerran myös petanqueta. Hotellilla oli kaksi omaa rantaa, joista toinen oli vain aikuisille. Rannalta oli mahdollista lähteä polkuveneilemään, suppailemaan ja melomaan kanootilla. Myös surffaus ja purjeveneily olisi ollut mahdollista. Kokeilimme myös vesihiihtoa, joka sujui yllättävänkin hyvin. Hotellilta järjestettiin myös snorklausretkiä. Näiden lisäksi hotellilla oli paljon muutakin toimintaa: kävimme jooga- ja thai chi -tunneilla sekä meditoimassa. Iltaisin rannalle pystytettiin elokuvateatteri ja kävimmekin siellä kerran elokuvaa katsomassa.  Kaikkien aktiviteettien lisäksi rentouduimme rannalla aurinkoa ottaen ja kävimme hotellin spa-osastolla porealtaissa rentoutumassa. Iltaisin olimme syömässä joko buffet-ravintolassa tai jommassa kummassa hotellin ravintoloista. Meillä oli puolihoito, eli aamiainen ja päivällinen kuului hintaan.Emme toki koko lomaa viettäneet hotellilla, vaikka siellä hyvä olikin olla. Yhtenä päivänä kävimme omatoimiretkellä läheisessä paikallisten kaupungissa. Bussimatka kohteeseen oli mielenkiintoinen, sillä bussit Maurituksella eivät kulje aikataulujen mukaan. Onneksi kauaa ei tarvinnut odotella bussin saapumista. Paikallisessa kaupungissa ei kovin paljon ollut nähtävää ja taisimme olla kaupungin ainoat valkoihoiset. Pääsimme kuitenkin kaupoille ostamaan hieman lounastarvikkeita ja lisäämään aurinkorasvavarastojamme. Lounastarpeet oli kyllä haettava hotellialueen ulkopuolelta, sillä kaikki mikä ei kuulunut hotellin hintaan oli aivan mielettömän kallista. Esimerkkinä alkoholiton drinkki, jonka pahaa aavistamatta tilasin hotellin baarista. Drinkki oli mainio ja virkistävä, mutta 16€:n laskun nähtyäni en jostain syystä kaivannut enää loppuloman aikana vastaavanlaisia drinksuja.

Vuokrasimme hotellilta kahdesti pyörät ja teimme ensin hieman lyhyemmän retken ja muutaman päivän päästä pidemmän reissun läheiseen isompaan kaupunkiin. Maurituksella on vasemmanpuoleinen liikenne, joten tarkkana liikkumisen suhteen sai olla. Liikenne oli onneksi melko rauhallista saaren pohjoispuolella, joten hyvin kuitenkin uskalsi lähteä pyöräilemään.Olimme myös yhdellä opastetulla päiväretkellä reissumme aikana. Päivän aikana kiersimme saaren länsirannikon nähtävyyksiä. Kävimme usealla hienolla näköalapaikalla, katsomassa vesiputousta ja rommitehtaalla. Tutustuimme myös hindutemppeliin. Mauritiukselta löytyi useita eri uskontokuntien edustajia ja kaikki elivät sulassa sovussa keskenään. Jopa hautausmaat olivat yhteisiä, vain hautapaikoista huomasi mihin uskontokuntaan ihminen oli aikoinaan kuulunut.


Päiväretken aikana näki kattavan katsauksen Mauritiuksen länsirannikosta ja olimme tyytyväisiä, että retkelle tuli osallistuttua. Olisimme mahdollisesti käyneet jollakin toisellakin retkellä, mutta järjestäen kaikki retket olivat erittäin hintavia, kuten lähes kaikki muukin saarella. Ei ihme, että saaren talous on hyvällä tolalla!
Juuri tällä viikolla viimeksi muisteltiin lomaamme Mauritiuksella. Se oli täydellisen rentouttava kaikin tavoin.  Taisin jopa tulla takaisin Suomeen paremmassa kunnossa kuin sinne lähtiessä! Marraskuussa sää oli sopivan lämmin, mutta ei kuitenkaan liian kuuma. Joka päivä lämpötila oli noin 25 asteessa ja auringossa enemmänkin. Mauritiuksen ainoa huono puoli oli korkea hintataso, joka tosin oli kaikista näkyvin vain hotellialueella. Tämän enempää en osaa tuosta kuvankauniista saaresta kertoa, joten annetaan kuvien puhua puolestaan:

Mauritiuksen luonnon yksi kaunis erityispiirre oli mangrovemetsät. Puut kasvavat suoraan merestä! Auringonlasku hotellialueellaOnneksi aurinko paistoi lähestulkoon koko loman ajan!Tästä maksettiin 16€Hotellilta löytyi toivomuspuu. Kerran vuodessa yksi onnekas voittaa 5 yötä hotellissa.Hotellin Spa-osastolta


Hindutemppeliltä. Taisi olla ainoa sateinen päivä koko loman aikana!Hotellihuoneesta avautuva näkymäTästä näkymästä nautittiin rannalla


Aamupalabuffet oli täydellinen!-Susanna-