tiistai 17. tammikuuta 2017

Häämatka Italiaan: Gardajärvi

Veronasta otimme bussin kohti Gardajärveä. Kesäaikaan busseja meni usein eikä bussilipun hintakaan ollut paljoa. Gardajärvellä kohteemme oli kaupunki nimeltä Malcesine ja matkaa sinne oli Veronasta 63 kilometriä. Matkana ei pitkä, mutta bussilla matkanteko ei ollut kuitenkaan nopeimmasta päästä. Jouduimme kertaalleen vaihtamaan bussia Gardassa, joten matkantekoon meni kaikkinensa lähes kaksi tuntia. Mikään kiire ei ollut, onneksi!Malcesinessa oli monia hotellivaihtoehtoja, mutta hintataso tuntui kaikkinensa melko kalliilta. Erityisesti kun meillä tarkoituksena oli pitää tätä ensimmäistä häämatkaa "budjettimatkana" ja panostaa sitten enemmän rahaa Mauritukselle. Pitkällisen etsinnän jälkeen hotelliksemme valikoitui Hotel Cristallo, joka sijaitsi 10-15 minuutin kävelymatkan päässä Malcesinen ydinkeskustasta.  Huoneestamme oli ihana näköala kohti Gardajärveä. Aamupala ei ollu kaksinen, mutta kyllä sillä vatsansa sai täyteen. Hotelli oli siisti ja henkilökunta ainakin näennäisen ystävällisiä. Kelpo hotelli viikon visiitille, mutta mikäli joskus vielä Gardajärvelle menemme valitsemme kyllä toisen hotellin.Mitä kaikkea sitten teimme Gardajärvellä? Nautimme ihanista maisemista ja jaksoimme koko viikon ihmetellä sitä, että olemme järven äärellä. Söimme hyvin erilaisissa ravintoloissa ja nautimme  viineistä. Erityisesti punaviinit ovat alueen vahvuus. Teimme päiväretken lähellä sijaitsevalle Zeni-viinitilalle, jonka tavaramerkkinä ovat Valpolicella- ja Bardolino-viinit. Viinitilalle oli vapaa sisäänpääsy ja siellä sai ilmaiseksi maistella lukemattoman määrän viinejä. Harvinaisempia ja "parempia" viinejä pääsi maistelemaan 2€:n hintaan.Gardajärvellä tuli myös liikuttua paljon. Yhtenä päivänä menimme vaijerihissillä ylös Monte Baldo vuorelle (1760m) ja vaelsimme sieltä takaisin kaupunkiin. Liput vaijerihissille kannattaa ostaa etukäteen, sillä vaikka meillä liput ennakkoon jo olikin, jouduimme silti jonottamaan noin tunnin verran. Matkanteko alas kesti kokonaisuudessaan nelisen tuntia. Seuraavana päivänä jalat kyllä muistuttivat matkasta enemmän kuin riittävästi!Toisena päivänä olimme Gardajärven pohjoiskärjessä sijaitsevassa kaupungissa nimeltä Riva del Garda ja siellä teimme muutaman tunnin vaelluksen pienelle vuorelle ja takaisin. Ihastuimme molemmat Riva del Gardan maisemiin ja tunnelmaan! Tämä kaupunki oli selvästi vesiurheilijoiden suosiossa.
Kaupunkina Malcesine oli erittäin tunnelmallinen. Keskustassa oli pieniä kujia, paljon elämää ja musiikkia. Useissa kuvissa näkyvä Scaligero-linna oli myös vierailemisen arvoinen paikka. Malcesinesta oli helppo lähteä vierailemaan järven muissa kaupungeissa. Nopein tapa liikkua olikin ehdottomasti vene, joka tosin oli myös erittäin hintava. Teimme yhden päiväretken veneen kyydissä, jossa kävimme muutamassa järven kaupungissa. Päivä oli sateinen, mutta reissu sujui siitä huolimatta hyvin. Tosin loppumatkasta sade yltyi jo melkoiseksi myrskyksi ja veneen kyydissä tasaisuudesta ei ollut enää tietoakaan.

Sää oli meille suotuinen lähes koko matkan ajan, vain yhtenä päivänä satoi vettä. Muutoin oli lämmintä, miltei kuumaa. Mikään rantalomakohde Gardajärvi ei ole ja mikäli aurinkoa siellä tahtoisi ottaa tulisi hotelli ja hotellin uima-allas valita tarkoin. Yhteenvetona todettakoon, että loma Gardajärvellä ihana ja suosittelen kyllä kohdetta lämpimästi, mikäli aktiiviloma on hakusessa!

-Susanna-