keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ensimmäinen kattauskokeilu

Viime viikonloppuna pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa pöytien kattausta. Suosittelen todellakin kokeilemaan, miltä oma visio näyttää. Se saattaa nimittäin olla hyvinkin erilainen todellisuudessa kuin mielikuvissa. Luulen, että kokeilen erilaisia kattausvaihtoehtoja vielä useampaan kertaan ennen hääpäivää, vaikka olin jo tähän ensimmäiseen erittäin tyytyväinen. Vaikka meidän teemana on rustiikkisuus ja sitä kautta tietty rosoisuus haluan pitää yleisilmeen mahdollisimman raikkaana. Jos juuttia ja pitsiä laittaa liikaa, tulee kokonaisuudesta mielestäni usein hieman tunkkainen.

Kukkina minulla oli kokeilussa tavalliset ruusut, jotka ostin Citymarketista kauppareissun yhteydessä. Ruusuissa oli paljon lehtiä, joita karsin aika rankalla kädellä ennen maljakoihin laittamista. Maljakot ovat Ikeasta. Toisessa oli juuttinarua ja toisessa pitsistä tehty rusetti (olen surkea tekemään rusetteja, mutta mikäli tähän vaihtoehtoon päädytään, tekee kaaso Heini upeita rusetteja!)

Servetit löysin sattumoisin myös Citymarketista. Kyseessä ovat Pirkan valkoiset juhlaliinat. Eivät ole kangasta, mutta näyttävät ja melkein myös tuntuvat aivan kankaisilta! Ja mikä parasta, tulevat huomattavasti halvemmaksi kuin oikeat kankaiset servetit. Taittelin servetit taskun muotoon ja kokeilin kolmenlaisia koristeita niihin. 


Monet kattauksen elementit olenkin jo esitellyt täällä blogin puolella. Pöytänumeroista voit lukea lisää täältä, paikkakorteista puolestaan täältä ja tuikkukipoista tästä. Pöytiin tulee myös ohjelmat, mutta ne ovat vielä niin pahasti kesken, että niiden esittely siirtyy tuonnemas. Idea on kuitenkin valmiina ja "vain" toteutus puuttuu. 


Mikä kolmesta servettikokonaisuudesta on mielestänne paras? (Kolmas löytyy ylemmästä kuvasta). Meillä oli R:n kanssa sama mielipide parhaimmasta, mutta olisi kiva tietää mitä muut tuumaavat! Alla vielä ohje kuvanmukaisen lautasliinan taitteluun, linkistä löytyy myös paljon muita taitteluvaihtoehtoja kuvallisten ohjeiden kera!

Kuva
Ovatko muiden kattauskokeilut olleet rohkaisevia vai ovatko ideat menneet vaihtoon?

-Susanna-