Päivän ja illan juomamenu kuulostaa seuraavanlaiselta:
- Onnittelumalja - kuohuviiniä
- Ruoan kanssa puna-tai valkoviiniä, olutta, lonkeroa tai siideriä
- Kahvin kanssa likööriä tai konjakkia
- Kahvin jälkeen tarjolla olutta, siideriä, lonkeroa, viiniä (mitä on ruokailusta jäänyt ja muutama ylimääräinen hana)
- Yläkerrassa Whisky Corner, jossa tarjolla muutamia erilaisia viskejä
Teimme laskelmista kätevän Excel-taulukon. Ensimmäiseen sarakkeeseen selvitimme, kuinka monta annosta yhdestä pullosta saa. Seuraavaan arvioimme, kuinka monta annosta kyseistä alkoholijuomaa varaamme jokaista vierasta kohden. Toki tässä piti miettiä, että osa saattaa juoda esimerkiksi monta olutta, mutta ei yhtäkään siideriä ja niin edelleen. Määrien arvioinnissa auttoi myös R: serkulta saatu taulukko heidän kulutuksesta häissä sekä tietysti keskustelupalstat ja muut blogit. Jännittävää nähdä, kuinka onnistunut arvio tehtiin. Ainakin kokonaismäärä (10,5 annosta/ vieras) on niin huikea, että ei kenenkään kuivin suin pitäisi jäädä! Meidän hieno taulukko laski sitten vielä vieraiden määrän mukaan kokonaisannosmäärän jokaista juomaa kohden ja vielä sen perusteella, kuinka monta pulloa tai tölkkiä kyseistä juomaa tarvitaan. Siiderien, lonkeroiden ja oluiden kohdalla taulukko jatkui vielä lavoihin asti. Taulukkoa oli helppo fiksailla ja muutella, kun se automaattisesti laski aina muutkin arvot oikeaksi, jos yhtä muutti. Suosittelen! (Terv. ei Exceliä ikinä ennen käyttänyt...) Seuraavaksi olisi vielä hankinnassa alkoholittomat juomat!
Millaisia määriä alkoholia muille on tulossa?
-Susanna-