maanantai 6. heinäkuuta 2015

Fonttivaihtoehtoja

Hääkutsujen tekeminen on hyvässä vauhdissa alussa. Sain suunniteltua minkälaiset kutsuista tulee ja toteutusasteellekin ollaan jo hieman päästy. Tällä hetkellä mieltä askarruttava kysymys onkin, minkälaisella fontilla teksti kutsuihin tulee? Perinteisiä wordin-fontteja selatessani päätin unohtaa ne samantein ja aloinkin selvittelemään, mistä kivoja fontteja saisi koneelle. Törmäsin datafont.com:iin, jossa erilaisia fontteja on valtavat määrät! Niin paljon, että ähky meinasi tulla jo ennen selailun aloittamista. Onneksi hakuehtoja saa rajattua ja he ovat myös listanneet suosituimpia fontteja sivuilleen. Latasin koneelle muutaman erilaisen fontin ja loin esimerkkitekstin, jolla fontteja pääsin kokeilemaan. Tekstin muotoilut ja sisältö ovat siis tosiaankin vielä ajatusasteella, tarkoituksena oli päästä vertailemaan mikä fonteista kutsuihin parhaiten sopisi.


Ensimmäinen vaihtoehto on melko vahvoilla tekstin selkeyden vuoksi. Lisäksi fontista löytyi ääkköset ja numerot. Fontin nimi on OptimusPrinceps. Fontissa on jotain samaa kuin tilaamassani leimasimessa, jota hyödynnetään kutsuissa, joten ainakin yhteistä ilmettä tämän fontin valitseminen loisi. 


Tämä fontti on nimeltään Wedding Chardonnay. Mielestäni aavistuksen liian epäselvä. 


Seuraava on Channel Slanted 1. Todella kiva, mutta teksti on hieman liian paksua. Meidän kutsut tulevat olemaan melko pienet, joten fonttikin sen mukaisesti pientä. Eli liian epäselvää.


Viimeisenä löytyi fontti nimeltä Honey Script. Tämä on kyllä vahvoilla tuon ensimmäisen vaihtoehdon kanssa. Jollain tavalla haluaisin tekstin olevan hieman kaunokirjoitusmaista. Yhtenäisen ilmeen vuoksi olisi kivaa, jos samaa fonttia voisi käyttää muuallakin ja sen vuoksi tykästyin tähän viimeiseen vaihtoehtoon. Myös kahden fontin valitseminen on vaihtoehto, toinen kutsuihin ja yksi hääpaikalle. 

Kuten jo sanottua, fontteja olisi löytynyt vaikka kuinka paljon, mutta katsoin parhaaksi rajata selailun tähän. Kaksi vahvaa vaihtoehtoa löytyi kutsuihin. Nyt pitäisi vielä valita kumpi fontti otetaan, mitä kutsuihin kirjoitetaan ja minkälainen kutsun sisäpuolesta tulee. Niin ja sitten vielä askarrella ne kaikki 53 kutsua. Eipä tässä ainakaan tekeminen lopu! 

Tuleeko monelle yksi yhtenäinen fontti vai muutama erilainen?

-Susanna-