keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Bride and bouquet - apua hääkimpun suunnitteluun

Monesti tuntuu, että yksityiskohtien päättäminen häihin on kovin hankalaa. Ongelma on ainakin omalla kohdallani siinä, että on vaikeaa miettiä miltä kokonaisuus voisi näyttää. Yksinään upea yksityiskohta ei välttämättä istukaan mielikuvituksen luomalla tavalla kokonaisuuteen. Ainakin hääkimpun suunnittelun suhteen löytyy helpotusta, nimittäin Ipadille on saatavilla Bride and bouqet -sovellus, jossa kokonaisuutta pääsee suunnittelemaan. Sovelluksessa pääsee valitsemaan mallinukelle kampauksen, hääpuvun ja hääkimpun. Ja koska kyse on nimenomaan hääkimppu-sovelluksesta, on hääkimppuvaihtoehtoja luonnollisesti eniten. Häämekkoja on tarpeeksi, jotta jokainen löytää suurinpiirtein sellaisen mallin, joka on itselle tulossa. Kampausvaihtoehtoja olisin toivonut muutaman lisää, mutta kyllä olemassa olevillakin pärjää. Sovelluksen saa ladattua ilmaiseksi, mutta tällöin on käytössä vain muutama mallivaihtoehto. Jos siis tuntuu, että tämänlainen apu voisi sopia sinulle hääsuunnitteluun, suositteleen lataamaan suoraan maksullisen version (2,99€), jossa vaihtoehtoja on runsaammin. 

Hyvää sovelluksessa on se, että lähtökohtia on kaksi. Jos suunnittelun alkuvaiheessa on selkeä visio hääpuvusta, voi siitä lähteä liikenteeseen. Tai jos kimppu on selvillä, voi lähteä hakemaan siihen sopivan mallista pukua. Periaatteessahan kampauskin voisi olla lähtökohtana, mutta kuten sanottua, ainakin vielä suppea valikoima estää mielestäni tämän. Tämä oli suosikkini sovelluksen hääkimpuista!

Kaikki kimput saa myös suurennettua, jotta näkee tarkemmin käytetyt kukat ja kimppujen värimaailman. Kuvia voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa tai esimerkiksi viestillä kaasoille. 
Elokuussa pohdiskelinkin jo täällä, millainen olisi minun unelmieni hääkimppu. Ajatukset eivät tuosta ole juurikaan muuttuneet, vaan ne oikeastaan vain vahvistuivat sovelluksen myötä. Malliltaan hääkimppu saisi olla pyöreä ja värimaailmaltaan melko neutraalin pastellinsävyinen. Sovelluksen hääkimput ovat suomalaisen floristin suunnittelemia, joten kaikkien pitäisi olla täysin mahdollista toteuttaa täällä Suomessa. Välillä Pinterest-kuvia selaillessa nimittäin tulee miettineeksi, ovatko kaikki kimput realistisia ja jos ovat, mitähän koko lysti mahtaa kustantaa. 

Seuraavaksi pitäisi siis valita kukkakauppa, jonka kanssa lähteä tätä visiotani hääkimpusta ja hääpaikan muista kukista toteuttamaan. Jännittävää, häävuosi on jo aivan nurkan takana!

Onko joku muu kokeillut sovellusta? Kuinka hankalaa tai helppoa hääkimpun päättäminen mielestänne on?

-Susanna- 

Postaus tehty yhteistyössä eKukka-verkkokaupan kanssa.