tiistai 3. marraskuuta 2015

Vuoden kaunein sormus ja messutunnelmia lokakuulta

Vuoden kaunein sormus äänestys on ollut jo tovin käynnissä ja tänään taitaakin olla viimeinen päivä, kun omaa suosikkiaan pääsee ehdottamaan. Pääsin näkemään sormusfinalistit I Love Me -messuilla lokakuun puolivälissä ja kerrassaan upeita luomuksia kilpailuun on päätynyt. Kannattaa käydä katsomassa kuvat ehdokkaista ja äänestää omaa suosikkiaan! Eikä vähiten siksi, että äänestäneiden kesken Suomen Kultakello arpoo Daniel Wellingtonin kellon. Pääset äänestykseen tästä.

Kuva täältä

Lokakuussa olin käymässä Helsingin messukeskuksessa I Love Me -messuilla. Messut olivat minulle ensimmäiset ja päällimmäisenä niistä jäi mieleen kyllä hyvin myönteinen kokemus. Aika vain loppui tyystin kesken, en millään ollut ymmärtää kuinka suuret messut ovat ja kuinka paljon ihmisiä siellä oli! Aikaa olisi saanut helposti varata koko päivän, jos ei ihan kahta kokonaista päivää. 

Häät-lehden toimitus oli kutsunut minut ja muita hääbloggaajia tapaamiseen messuille. Ensimmäisenä tutustuimme jo mainitsemiini vuoden kaunein sormus finalisteihin ja muutama suunnittelijakin oli päässyt paikalle esittelemään omaa sormustaan. Esittelyn jälkeen siirryimme maistelemaan lasillisen uutuuskuohuvaa chileläistä Undurragaa. Seuraavaksi Susanna Laine esitteli meille #koruinspiraatio kilpailun, jossa tarkoituksen oli postata kyseisellä hästagilla kuva, joka voisi toimia korun inspiraationa. Myöhemmin messuilla inspiroivimmat kuvat palkittiin Suomen Kultakellon lahjakorteilla.
Seuraavana meille oli vuorossa tiivis tietopaketti sormuksista. Kultaseppä ja korusuunnittelija Assi Arnimaa-Leinonen kertoi meille, miten hän suunnittelee kihla- ja vihkisormuksia. On kyllä teknologia hienosti kehittynyttä, kun tietokoneella pystyy mallintamaan kolmiulotteisen sormuksen. Ja eipä sitä ollut tullut edes ajatelleeksi, kuinka pitkä matka suunnitelmasta ja ajatuksesta on valmiiseen sormukseen. Assin esityksen jälkeen Päivi Sandberg kertoi meille, mitkä tekijät vaikuttavat timanttien kauneuteen ja arvoon. Lyhyesti tiivistettynä tähän vaikuttavia tekijöitä ovat paino, puhtaus, väri ja hionta. Päivi kertoi, että usein timanttien hionta jää aivan liian vähälle huomiolle, vaikka eri tasoisesti hiottujen timanttien hintaero voi olla hyvinkin suuri. Hän myös vinkkasi Timantit.com sivustosta, jossa on paljon puolueetonta tietoa timanteista. Sivustolla lukeekin, että se toimii oppaana luotettavaan timanttikauppaan. Mikäli jokin timanteissa mietityttää, suosittelen tutustumaan sivuun!Suomen Kultakellolla oli messuilla myynnissä tavallista arvokkaampi sormus.
Hintaa tällä kaunokaisella oli vaivaiset 60 000€!!
Iltapäivä Häät-lehden toimituksen ja muiden bloggaajien kanssa päättyi yhteiseen lounaaseen. Suuri kiitos järjestäjille, yhteystyötahoille ja muille bloggaajille! Oli jälleen antoisaa päästä rupattelemaan omasta kestosuosikkiaiheestaan ja kartuttamaan omaa tietouttaan sormuksien ihmeellisestä maailmasta.

 -Susanna-