lauantai 14. marraskuuta 2015

Ajatuksia hääpäivän aikataulusta

Toivon, että meille ei tule hääpäivän aikana kiireen tuntua, vaan valmisteluita on pystytty tekemään niin hyvin etukäteen, että jäljelle jää vain itse päivästä nauttiminen. Onneksemme pääsemme koristelemaan juhlapaikkaa jo perjantaina, joten ainakin siltä osin toivomukseni tulee varmasti toteutumaan. Olen haaveillut, että yövymme kaasojen kanssa Tervahovin saunakabinetissa häitä edeltävän yön. Päivän voisimme laittaa juhlapaikkaa kuntoon ja illan tullen rentoutua uiden ja saunoen. Melkein alkaa jo jännittämään, kun miettiikin häitä edeltävää päivää!

Hääpäivänä ennen vieraiden saapumista olisi siis jäljellä vain viime hetken valmistelut ja tietenkin hääkampaus ja meikki. Valokuvat olemme ajatelleet otattaa ennen vihkimistä, jotta vieraiden ei tarvitse meitä kuvauksen ajan odotella. Toki ensitapaaminen vasta vihkimisen hetkellä olisi myös hienoa, mutta toisaalta tiedän, että meille molemmille saattaisi tulla kiire takaisin hääpaikalla, vaikka kuinka jotain ohjelmaa vieraille järjestäisimme. Ja ensitapaaminen hääpäivänä ihan vain kahdestaan on myöskin ihana ajatus!

Kokonaisuudessaan hääpäivän aikataulu saattaisi näyttää suurinpiirtein seuraavanlaiselta:

Aamupäivä: Viime hetken valmistelut ja laittautuminen
12:30 Hääkuvaus
14.30 Vieraat saapuvat
15:00 Vihkiminen
15:30 Tervetulomaljat
16:00 Ruokailu 
Puheita ja ohjelmaa
 Hääkakku ja kahvi
Puheita ja ohjelmaa
19:30 Häävalssi
Hääbändi
Ohjelmaa, esim. kimpun ja sukkanauhan heitto
Hääbändi jatkaa
Iltapalaa
Juhlat jatkuvat


Kuva

En haluaisi laittaa esille mitään tarkkaa, kellotettua ohjelmaa hääpäivästä, koska mielestäni se sulkee pois mahdolliset yllätykselliset ohjelmanumerot. Suuntaa antavat kellonajat olisi hyvä olla tiedossa kaasoilla ja bestmaneilla, mutta mielestäni niiden kuuluukin olla suuntaa antavia. Voisin kuvitella, että tarkkojen aikataulujen ollessa esillä tunnelma voisi helposti olla odottava aina kun "järjestettyä" ohjelmaa ei ole ja toisaalta joillekin voisi tulla harmitus, jos aikataulussa ei pysytä. Aikataulutuksessa oikeastaan ainoa tärkeä asia on ruokailu, joka on hyvä olla mahdollisimman pian juhlien alettua. Monet tulevat kaukaa ja ovat varmasti nälkäisiä ja oman kokemukseni mukaan juhlat strattaavat kunnolla aina vasta ruokailun jälkeen! 

Kuva

Jonkinlaisen ohjelman haluan kuitenkin esille vieraille, jotta esimerkiksi puheiden pitäjät tietävät suurinpiirtein milloin heidän vuoronsa tulee olemaan. Alkuun ajattelin, että esille tulisi vain yksi iso ohjelma, josta jokainen voisi halutessaan käydä ohjelmaa kurkkimassa. Juhlapaikalla käymisen jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen, että ohjelmien olisi hyvä olla pöydissä, koska mitään hyvää paikkaa isolle taululle ei löytynyt. Ohjelma kuvin esitettynä on mielestäni myös ihana idea, sopivien kuvien löytäminen on vain ollut vielä tähän asti melkoisen haastavaa. Mutta katsotaan nyt, mitä tässä vielä keksii!


Kuva

Toivon, että suuntaa antavalla aikataululla saamme aikaan rennon juhlan, jossa on tilaa myös yllätyksille. Juhlapaikalta ei ole mikään kiire pois, joten sekin antaa meille mahdollisuuden tämänlaisen aikataulutuksen suunnitteluun. Tärkeintä olisi kuitenkin ikimuistoiset juhlat, jossa kaikki viihtyvät!

Kuullostaako suuntaa antava aikataulu laisinkaan toteuttamiskelpoiselta vai pitäisikö ohjelman olla tarkemmin aikataulutettua?

-Susanna-