torstai 29. lokakuuta 2015

Vierailu juhlapaikalle

Vihdoin ja viimein sain sovittua ajankohdan, jolloin menimme porukalla katsomaan juhlapaikkaa. Olemme käyneet R:n kanssa Tervahovissa vain kertaalleen, kesällä 2014, kun varasimme paikan. Muistin paikan yleisilmeen ja suurimmat linjaukset, mutta yllättävän montaa asiaa en edes huomannut silloin katsoa. Oliko vessoissa jotain pöytiä? Kuinka paljon ylimäärisiä pöytiä paikalla oli? Millaiset katot on, miten koristeet saa sinne roikkumaan? Kuinka pitkiä ruokapöydät ovat?

Matkasimme viime viikon keskiviikkona töiden jälkeen Sastamalaan. Paikka ei tietenkään päässyt täysiin oikeuksiinsa pimeänä syysiltana, mutta oli se silti aivan ihana! Muistin kyllä, että paikka on kiva, mutta en muistanut, että se oli noin ihana! Paikan päällä laskimme pöydät ja otimme niistä mitat. Iloksemme huomasimme, että pöytiä on reilusti: alakerrassa ruokapöydät, yläkerrassa omat pöytänsä ja sen lisäksi vielä terassilta löytyy pöytiä. Mitään ylimääräisiä pöytiä paikalle ei siis tarvitse raahata! Terassi on katettu, joten sinne suunnittelimme jonkinlaisen photo boothin pystyttämistä, päivänvaloa kun riittää terassilla mahdollisimman pitkälle. Kuvauspaikka on mielestäni myös kivempi laittaa jonnekin hieman syrjempään, ei tarvitse kaikkien silmien alla kuvailla.

Tervahovi kesällä

Tervahovissa oli myös kaksi valkoista kaarta, joita voisi hyödyntää vihkimisessä. Olinkin nimittäin pohtinut täällä, miten tekisin jonkinlaisen vihkikaaren rannalle. Nyt ainakin yhtenä vaihtoehtona on käyttää toista kaarista, mikäli oman rakentaminen ei onnistu helpolla.

Tervahovin juhlatila on kahdessa kerroksessa. Alakerrassa sijaitsee ruokapöydät, keittiö ja vessat. Yläkerrassa on bändilava, runsaasti tilaa tanssia ja vielä pöytiä sekä tuoleja, joissa voi levähtää tanssien välissä. Juhlapaikan tarkemman esittelyn voit lukea täältä.

Kyllä vierailu juhlapaikalle jotenkin jälleen konkretisoi koko tätä hommaa. Oli ihanaa, että kaksi kaasoistani sekä vanhempani näkivät myös paikan. Tänään jäljellä 9 kuukautta häihin, miten tämä aika meneekin niin nopeasti?

-Susanna-