lauantai 3. lokakuuta 2015

Helpotusta hääsuunnitteluun: muistilista, budjettilaskuri ja kutsuvieraslista

Internetistä löytää paljon erilaisia sovelluksia ja apuja hääsuunnitteluun, välillä kokonaan ilmaiseksi, välillä osittain ilmaiseksi tai sitten kokonaan maksullisena. En ole paljoakaan tutustunut sovelluksiin. Tähän asti kun on tuntunut siltä, että pärjäillään ihan hyvin omien muistiinpanojen ja blogin kanssa (miten kätevää onkaan palata vanhoihin omiin postauksiin ja muistutella mieliin, mitä ajatuksia sitä onkaan). Budjettilaskuri meillä on ollut Excel-taulukossa, mutta suoraan sanottuna en kyllä pidä siitä ollenkaan. En ole koskaan vaivautunut kunnolla opettelemaan, miten Excel toimii ja sen kyllä huomaa heti, kun pitäisi tehdä siellä jotain edes hieman erikoisempaan. Onnekseni törmäsin tällä viikolla Häät.fi -sivuston budjettilaskuriin ja totesin, että tämähän toimii! Laskuriin on syötetty valmiiksi suurin osa menoista, mitä hääjärjestelyihin saattaa mennä. Ja jos joku meno listalla on turha, on se helppo poistaa. Ja toisinpäin: jos listalta puuttuu jotain, on se helppo sinne lisätä. 


Sovelluksen käyttö on ilmaista ja edes tunnuksia ei tarvitse luoda. Sivustolle syötetään  vain oma sähköpostiosoite, jonne saa linkin omaan budjettilaskuriin ja sen lisäksi myös muistilistaan ja kutsuvieraslistaan. Budjetissa on kohta arvioiduille ja toteutuneille menoille. Oikella on kätevästi koottuna kokonaisbudjetin tila: paljonko on budjetoitu, mitkä kulut ovat jo toteutuneet ja paljonko budjetista on jäljellä. Helppoa ja kätevää ainakin minun makuuni. 


Muistilistalle on puolestaan koottu mitä kaikkea olisi hyvä hoitaa ennen hääpäivää ja kuinka ajoissa. Muistilista taitaa jäädä kyllä omalta osaltani käyttämättä, koska olen oman To-Do -listani jo yhdeksi blogisivuksi koonnut. Täytyy silti vertailla ja katsoa, että en ole omalta listaltani unohtanut mitään olellista! Ja pitihän tuo hääpäivä tuonne käydä täyttämässä, jotta voi aina aika ajoin käydä kurkkimassa kuinkas monta päivää sitä onkaan jäljellä...


Vieraslistan ajattelin ottaa käyttöön. Tuonne on helppo lisätä kutsutut vieraat ja ilmoittautumisen saapuessa täpätä osallistuu-nappia. Me kutsumme kuitenkin yli 100 vierasta, joten uskon tämän helpottavan lankojen pysymistä käsissä. Erityisesti, kun ilmottautumisia ottaa vastaan molemmat on hyvä nähdä kokonaistilanne jostakin. Vieraiden tietoihin pystyi täyttämään myös osoitteen ja muistiinpanoja, esimerkiksi allergioiden tai erityisruokavalioiden kuvailut. Vieraat pystyy myös ryhmittelemään morsiamen tai sulhasen sukuun kuuluvaksi. Olisin kaivannut vielä ryhmää "kaverit", mutta sellaista ei ilmeisesti ole mahdollista luoda. Periaatteessa jaottelulla ei ole mitään väliä, mahdollisesti se olisi vain helpottanut istumajärjestyksen suunnittelua.

Millaisia työkaluja olette löytäneet hääsuunnittelun avuksi?

-Susanna-