tiistai 13. lokakuuta 2015

Häähumuista lukemista

Eilen töistä tullessani kotona odotti ihana yllätys: uusin Häät-lehti! Eilen en ehtinyt kuin nopeasti selailemaan lehteä, mutta tänään pääsin sitten kunnolla lehden kimppuun. Täytyy myöntää, että en ole aikaisemmin Häät-lehteä paljon selaillut, yhden numeron muistan ostaneeni melko pian kihlautumisen jälkeen. Olisi ehkä kannattanut, niin kiva lukupaketti lehti nimittäin oli! 


Parasta oli mielestäni kirjoitukset kuvineen oikeista häistä. Ihana nähdä kuvia hääpareista ja juhlien tunnelmista sekä lukea tiivistetyt versiot hääpäivistä. Erityisesti Jannin ja Anssin talvihäiden juhlapaikka (Majakosken riihi Jyväskylässä) näytti aivan mielettömän tunnelmalliselta paikalta! Myös Hennan ja Pyryn boheemit järvenrantahäät olivat mielenkiintoista luettavaa: juhla kuullosti ihanan rennolta, kun mitään tiukkoja aikatauluja vihkimisen jälkeen ei ollut. Kyllä tässä sai taas oman häähuumansa vain nousemaan! 



Nostalgian hetkiä muotikuvia pääsinkin kurkkimaan jo etukäteen, sain nimittäin kunnian kommentoida juttua muutamalla lauseella. (Löytyy sivulta 10.) Yllättävän vaikeaa saada tiivistettyä sanomansa muutamaan sanaan, mutta kyllä se pienen jumppaamisen jälkeen onnistui. Vanhanajan tyylissä on tiettyä herkkyyttä ja kaunetta, jolla saa luotua aivan omanlaista tunnelmaa. Siksi omassakin pukeutumisessani tulee varmasti olemaan vivahteita menneestä ajasta, vaikka ihan kuvien linjalle en lähdekään. 



Mitäkö olisin vielä kaivannut? No, enpä paljoa, sen verran kattava ja inspiroiva lukupaketti lehdestä oli kottu. Yksi asia kuitenkin mieleen hiipi: Mielestäni on aina hieman epämääräistä, kun ilmoitetaan häiden budjetti. Mitä kaikkea siihen kuuluu? Onko kyse vain hääpäivän suorista kustannuksista, vai lasketaanko esimerkiksi häämatka mukaan budjettiin? Itse olen nimittäin ajatellut, että aivan kaikki häihin liittyvä laitetaan mukaan budjettiin, mutta varmasti monella näin ei ole. Tietenkään lehtijuttuun ei pysty kaikkea erittelemään, mutta mielestäni olisi hyvä, jos budjetti sisältäisi ennalta määritetyt asiat häissä. Budjeteista jäi nimittäin itselle olo, että miten ihmeessä saamme meidän häihin kulumaan niin paljon rahaa? Ja vaikka kuinka olen jo aikaisemmin yrittänyt, summa ei pienene, vaan lähinnä yllättäviä kuluja tulee säännöllisin väliajoin lisää. 


Mitä muut olette tykänneet?

-Susanna-