tiistai 22. syyskuuta 2015

Vihkimisen jälkeen

Kun vihkiminen on suoritettu ja hääpari on virallisesti naimisissa, voivat juhlat alkaa! Kirkosta poistumisen yhteydessä hääparin päälle on perinteisesti heitetty riisiä. Alunperin riisin tarkoituksena on ollut hääparin hedelmällisyyden varmistaminen, nykyään se on ennemminkin vain tapana. Ja varmasti tämän vuoksi näitä tapoja on syntynyt useita erilaisia. Meillä vihkiminen tapahtuu juhlapaikan pihalla ja viime aikoina olenkin pohdiskellut, mikä olisi se meidän juttu vihkimisen jälkeen. 

En ole oikein innostunut, että meidän päälle heitettäisiin mitään, mitä saattaa löytää vielä viikkoja häiden jälkeen hiuksista. Tämä sisältää siis riisin ja kaikenlaiset siemenet. Ruusun terälehdet tai muut kukat, lehdet ym. voisivat puolestaan olla kivoja ja ne varmasti myös näyttäisivät hyviltä kuvissa. Lisäksi ne voisi laittaa tuollaisiin söpöihin töttöröihin!


Kuva

Saippuakuplat näyttävät ainakin tässä kuvassa todella kivoilta! Mutta, jotta näin kiva kuva saataisiin on kuplia oltava todella paljon. Fairyn tuoksua loppuilta? Ei kiitos. 

Kuva

Tai miksipä ei hankkisi kaikille vieraille pieniä pyssyjä, joista saadaan kunnon kunnianlaukaukset tuoreen avioparin kunniaksi?


Kuva

Paperilennokit voisivat myös olla hyvä idea, jos en oikeasti pelkäisi kaikkea päälleni lentävää, joka potentiaalisesti voi satuttaa. Olisi juuri niin hyvää tuuria, että paperilennokki liitelee suoraan silmään.

Kuva

Viimeisenä perinteisesti oma suosikkini. Huiskutuskepit tai miksi näitä nyt kutsuisi. Näyttävät kivalta ja nämä voi helposti askarrella itse häiden teemaan sopiviksi. Säilyvätkin vallan mainiosti, jos näin hyvissä ajoin tekee. Ehkäpä tässä seuraava tee-se-itse projekti? 

Kuva

Erilaisia vaihtoehtoja on paljon ja vain mielikuvitus rajana! Yksi vaihtoehto on tietenkin myös se, että mitään erityistä ei vihkimisen jälkeen ole. Mutta se on mielestäni hieman tylsää, kun aihetta juhlaan ja hurraa-huutoihin todellakin on! 

Mihin olette omissa häissänne päätyneet?

-Susanna-