keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Mitä sulhanen pukee?

Kuten monissa hääblogeissa, myös tässä blogissa on keskitytty enemmänkin siihen, mitä morsian pukee ylleen hääpäivänä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sulhasen pukeutumisesta olisi jotain mietintöjä. R:n pukeutumisen osalta emme ole päättäneet vuokraammeko puvun vai olisiko se järkevintä ostaa. Ainakin järkevämpää puvun ostaminen on kuin häämekon, sillä on varmasti käyttöä myös jatkossa. Vuokrattavien pukujen hinta riippuu paljolti siitä, miten aikoo hääpäivänä pukeutua. Smokki ja tumma puku näyttävät lähtevän alle 200e:lla, samoin saketti ja frakki. Vuokrauksen hyviä puolia onkin ehdottomasti tuo hinta ja se, että ainakin Pukuvuokraamo Sanelmassa hintaan kuulu koko miehen pukeutuminen päästä varpaisiin. Ongelmana on toki se juuri itseään miellyttävän puvun löytäminen vuokrausvaihtoehtojen joukosta ja se, että liikkeellä kannattaa olla ajoissa, jotta sen puvun itselleen saa tiettynä päivänä. Mutta juurikin tuon käytettävyyden vuoksi uskon, että hankimme uuden puvun häitä varten, ei kai vaatteita koskaan voi liikaa olla edes miehellä?

Tässä hieman omia näkemyksiäni, mitä toivoisin näkeväni R:n päällä hääpäivänämme. Luotan täysin hänen makuunsa ja lyhyiden keskustelujemme pohjalta ne vaikuttavatkin melko samanlaisilta. 

Kuva

Lähtökohtana taitaa olla aivan tavallinen puku, pienellä tvistillä. Ei siis frakkia, sakettia tai muitakaan "erikoisuuksia". 

Kuva

Ripaus jotakin pastellisävyä olisi kiva häidemme teemaa ajatellen ja kieltämättä tuo pastellivaaleanpunainen näyttää ainakin minun silmään melkoisen hyvältä! Minusta solmio on tyylikäs, mutta niin voi olla myös rusettikin. Toisaalta tiedän, että R ei halua rusettia laittaa, joten solmiolla mennään. 

Kuva

Kuva

Olisi ihanaa, jos puku olisi jonkun muun värinen kuin musta. Musta puku on mielestäni jotenkin liian virallinen, vaikkakin onhan sekin myös supertyylikäs. Häissä voisi kuitenkin mielestäni revitellä jollakin muulla värillä kuin sillä perinteisellä mustalla, kunhan se sulhasen tyyliin sopii. Värin kanssa en kuitenkaan mihinkään liian villiin lähtisi, vaan suosisin tummansinistä tai miksei vaikkapa kuvan harmaata.

Mitä teidän sulhot pukee ylleen hääpäivänä? Kuinka paljon olette itse siihen vaikuttamassa?

-Susanna-