keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kreikkalaiset häät

Oltiin kesäkuun alussa viikon lomalla Kreikassa, ihanalla ja vehreällä Lefkaksen saarella. Maa on kaunis ja erityisen inspiroiva häitä ajatellen. Kukkaloisto, valkoiset talot turkooseilla ovilla ja ikkunankarmeilla... Ah, sopisi kyllä paremmin kuin hyvin häiden teemaksi! Niinpä aloinkin miettimään, miltä voisivat näyttää Kreikkalaiset häät.

Kuva

Morsian voisi pukeutua antiikin Kreikan jumalattareksi, pitkään ja rentoon valkoiseen mekkoon. Tyylin kruunaisi nauhasandaalit ja laakeriseppele päässä.  

Kuva
Kuva
Kuva

Pöydät voisi niin ikään numeroida antiikin Kreikan teemalla tai tuoda Välimeren ilmettä pöytäkoristeluun sitruunapuun avulla. 

Kuva

Kuva

Tarjolla olisi tietenkin kreikkalaista salaattia fetajuuston ja oliivien kera!

Kuva

Baklava on alunperin Turkkilaista, mutta Kreikassakin paljon nähty makea leivonnainen, miltähän siitä tehty drinkki maistuisi?  

Kuva

Lahjoiksi vieraille voisi antaa söpöt pikku pullot oliiviöljyä! Toimisi aika kivasti myös muutenkin. 
  
Kuva

Kaiken toki kruunaisi juhlan pitäminen näissä maisemissa! 

Kuva

Mielestäni maan mukaiset teemahäät voisivat olla hauska järjestää, erityisesti jos maalla olisi hääparille jokin erityinen merkitys. Jos meidän tulisi valita jokin maa teemaksi omiin häihimme valitsisimme varmasti jonkun Välimeren maista, ehkäpä Italian tai Espanjan ihan vaan hyvän ruoan vuoksi!

Minkä maan valitsisitte häidenne teemamaaksi ja miksi?

-Susanna-