torstai 6. elokuuta 2015

A Year of Dates

Viime jouluna annoin R:lle lahjan, jonka tarkoituksena oli ilahduttaa meitä molempia koko vuoden. Ideaan taisin törmätä pinterestissä (yllätys, yllätys) hääjuttuja selaillessani. Tarkoituksena on siis kerätä kirjekuoriin vuoden jokaiselle kuukaudelle omat treffit. Kirjekuoret kerätään laatikkoon ja sinne voi laittaa myös treffeillä mahdollisesti tarvittavia tavaroita. Joka kuukausi R on siis saanut valita yhden kirjekuoren avattavaksi ja kyseisenä kuuna olemme treffit toteuttaneet. Puolessa välissä siis mennään, joten ajattelin kertoa, mitä kaikkea olemme ensimmäisen puolen vuoden aikana päässeet toteuttamaan:

Tammikuu: Viininmaistajaiset. Tarkoituksena oli järjestää ilta, jolloin maistelemme viinejä. Kumpikaan meistä ei ole mitään erikoisia viiniasiantuntijoita ja viininmaistelu oli molemmille uusi juttu. Siksi ostin kirjekuoreen mukaan viininmaisteluoppaan, josta ammensimme vinkkejä. Ilta järjestettiin ystäväporukan kanssa ja hauskaa oli! Miten erilaisia viinit loppujenlopuksi ovatkaan? 

Helmikuu: Kierros Turun kauppahalliissa. Kauppahalli on ihanan tunnelmallinen paikka ja helmikuun treffeillä kävimme sieltä ostamassa illallistarvikkeet kotiin. Ostoskoriin päätyi tuoreita vihanneksia ja kuhaa. Kotona järjestetty kynttiläillallinen voi myös olla hyvin romanttinen! 

Maaliskuu: Piknik. Yritin keksiä sellaisia treffi-ideoita, jotka on mahdollista toteuttaa vuodenajasta riippumatta. Tämä ei ollut yksi niistä, joten toteutus tehtiin hieman varioiden. Otimme eväät mukaan ja lähdimme päiväretkelle Kurjenrahkan kansallispuistoon. Ilma oli puolellamme tuona päivänä, sopivasti pakkasta ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta.

Kuva

Huhtikuu: Tutustu kotikaupunkisi historiaan. Vaikka olemme molemmat asuneet jo vuosia Turussa, on silti monta paikkaa ja asiaa, joita emme Turun historiasta tiedä. Päivä alkoi vierailulla Turun linnassa. Linnasta siirryimme Turun Tuomiokirkkoon, joka oli kyllä vaikuttava näky! Tarkoituksena oli jatkaa vielä Aboa Vetus -museoon, mutta historia-ähky iski ja totesimme, että tämä riittää. Turun linnassa saimme nimittäin kulumaan useamman tunnin. 

Toukokuu: Jazz-brunssi. Aboa Vetuksen tiloissa on joka lauantai Jazz-brunssi. Hyvää ruokaa ja tunnelmallista musiikkia, kyllä kiitos!

Kesäkuu: Kahvit ja kakut Gaggui-kaffelassa. Olin ostanut kirjekuoreen valmiiksi lahjakortin, jolla sai kaksi kahvia ja kaksi palaa kakkua tässä ihastuttavassa Turkulaiskahvilassa. Suosittelen poikkeamaan herkullisilla kakuilla, joilla on kaikenlisäksi mahtavia nimiä! 

Tästä lahjasta on ollut jo tähän mennessä paljon iloa ja vielä on monta kirjekuorta avaamatta! Vaikka tiedänkin, mitä kuorissa on, on joka kuukausi jännittävää nähdä minkä kuoren R valitsee. Joukossa on myös yksi kuori, jonka pyysin ystävääni täyttämään, eli sieltä on tulossa yllätys myös minulle. Tämä olisi mielestäni hyvä idea vaikkapa huomenlahjaksi, "harmi", että ehdin sen jo toteuttamaan!


-Susanna-