keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Huomenlahjaideoita miehelle

Kysyessäni R:n mielipidettä huomelahjojen antamisesta sain vastaukseksi kysymyksen: Mikä ihmeen huomenlahja? Huomenlahjan historia ulottuu pitkälle ja aikoinaan sen antaminen oli jopa laissa säädettyä. Huomenlahjan tarkoituksena oli turvata vaimon taloudellinen asema, jos mies sattuisi kuolemaan ennen puolisoaan. Ja toisaalta huomenlahjaa pidettiin myös korvauksena neitsyyden menettämisestä, vaikkakin sellaisen tuleva aviomies joutui hankkimaan meni hän naimisiin neitsyen tai lesken kanssa. Huomenlahja saattoi olla vaikkapa lehmä, niittypala tai rahaa - mikä vain, sillä oli suuri merkitys naimakauppoja hierottaessa. 

Nykyään tämänkin perinne on muovautunut nykyaikaan sopivaksi ja huomenlahjan voi hankkia niin halutessaan. Usein myös tuore vaimo haluaa muistaa aviomiestään häiden jälkeisenä aamuna. Mielestäni idea on kiva ja olenkin ehdottanut R:lle, että hankkisimme toisillemme jotkin pienet lahjat ensimmäiselle yhteiselle aamulle avioparina. Koska häihin menee muutenkin valtavasti rahaa, pidän tässä lahjassa ehdottomasti tärkeimpänä ideaa, en sitä paljonko lahja maksaa. 

Boudoir-kuvat. Ehkäpä yksi suosituimmista huomenlahjoista on Boudoir-kuvien antaminen tuoreelle aviomiehelle. Ideana on siis poseerata ammattilaisvalokuvaajalle vähäisissä vaatteissa (tai ilman vaatteita) ja antaa valmiit kuvat lahjaksi. 

Kuva

Kuvia selaillessani en voinut olla nauramatta, kun mietin itseäni poseeraamassa vastaavanlaisessa tilanteessa mahdollisimman viettelevä ilme kasvoillani. Hahahha, no way, ei kyllä ikinä onnistuisi meikäläiseltä!   

Avaimenperä. Törmäsin tähän kustomoituun avaimenperään Etsyssä ja mielessä kävi heti, että tämähän olisi melkoisen kiva huomenlahja. Hintaa avaimenperälle tulee 29€ + toimituskulut 8€. Ja tekstissähän on vain mielikuvitus rajana! 

Kuva

Kustomoidut kalvosinnapit. Vaihtoehtoja löytyy näillekin vaikka kuinka paljon. Nämä olisi kyllä kiva saada käyttöön jo hääpäivänä, joten ei huonompi idea vaikkapa jo joululahjaksi? Hintahaarukka kalvosinnapeille näyttää olevan melkoisen valtava: halvimmat lähtevät matkaan hieman alle 15€:lla ja kalleimmat puolestaan kustantavat toista sataa. Mukaan voi helposti yhdistää settiin sopivan solmioneulan.

Kuva

Lompakko. Tyylikäs lompakko ei ikinä voi mennä kovin paljon metsään. Erityisesti, kun lompakoitakin saa tilattua kustomoituina. 

Kuva

Viskipullo ja -lasit. Viskistä pitävä mies tykkää varmasti astetta hienommista viskilaseista ja viskipullosta. Mikäs sen parempaa, kun juhlan hetkellä pullosta ja laseista tulee mieleen ihana vaimo häiden jälkeisen aamuna. Hintaa tälle lahjalle tuleekin jo hieman enemmän, kuvanmukainen setti toimituskuluineen maksaa 142€. 

Kuva

Rannekello. Rannekello menee myös hieman kalliimpien lahjojen kategoriaan, mutta on kyllä sitten sitäkin tyylikkäämpi lahjaidea. Kelloihinhan on mahdollista myös kaivertaa tekstiä, joten sillä tavalla myös rannekellosta voi tehdä persoonallisen lahjan.

Kuva

Elämyslahja. Itse tykkään kovin antaa lahjaksi elämyslahjoja, joko yksin tai yhdessä toteutettavaksi. Illallinen huippuravintolassa, ralliautoilu, unelmien auto koko päiväksi vuokralle, laskuvarjohyppy, kuumailmapallolento... Ideoita ja lahjakortteja voi hankkia vaikkapa osoitteesta elamyslahjat.fi


Kuva

Treffit ensimmäiselle häävuodelle. Annoin viime jouluna R:lle lahjaksi treffilaatikon, jossa oli kirjekuoressa treffit vuoden jokaiselle kuukaudelle. Lahjasta on ollut iloa koko vuosi ja vielä yksi kirjekuori on avaamattakin. Tämä lahjaidea toimisi mielestäni hyvin myös huomenlahjana. Ensimmäisen puolen vuoden treffi-ideat voit lukea täältä. Loput tulevat blogiin, kunhan viimeinenkin kuori on avattu joulukuussa. 

Kuva

Miksi rakastan sinua -vihkonen. Mikäpäs sen parempi syy kuin huomenlahja kerätä miehelle listaa, miksi juuri häntä rakastaa. Tämän voi toteuttaa itselle sopivalla tavalla, esimerkiksi 10, 50 tai 100 syytä tai syyt A:sta Ö:hön. Viestit voi kirjoittaa lapuille, valmiiseen vihkoon tai askarrella itse ihan oman näköisen version. Ei maksa juuri mitään, mutta tämä lämmittää varmasti mieltä!


Kuva

Sisustusprintti. Esimerkiksi Sarandian nettikaupasta löytyy ihania ja aiheeseen sopivia printtejä. Printtejä on muun muassa teksteillä Rakastan sinua -siinä kaikki- ja Tahdon -tänään ja aina- Hintaakin näillä vain 12€.

Kuva

Oletteko ajatelleet antaa huomenlahjoja? Mikä on sinun paras lahjavinkkisi?

-Susanna-