tiistai 11. elokuuta 2015

Kakkukoriste ja tuleva yhteinen sukunimi

Vihdoinkin se saapui! Kakkukoriste nimittäin. Muutama viikko sitten pohdiskelimme, millaisen koristeen haluamme hääkakkumme päälle. R oli enemmän perinteisten koristeiden kannalla, minä puolestaan koristeen, jossa olisi tekstiä. Niinpä päätimme tilata sellaisen, jossa on molempia ja päädyimme silhuettiin tekstillä. 

Silhuetti on juuri hyvän kokoinen ja vaikuttaa hyvänlaatuiselta tai sellaiselta, mitä nyt kakkukoristeelta voisi vaatia. Tilaus tehtiin Etsystä. Hintaa koristeelle tuli postimaksuineen hieman alle 30€, joka on mielestäni hyvä hinta kustomoidusta koristeesta. Kiitos kaikille edellisen kakkukoristepostauksen arvailijoille, melkein kaikki olisivat voineet meidän tulevaa hääkakkuamme koristaa!

Mr & Mrs G

Silhuetissa lukee tuleva yhteinen sukunimemme, joten kakkukoristeen tilaamisessa ei ollut kyse vain koristeen tilaamisesta, vaan samalla sukunimiasia tuli myös päätettyä. Päädyimme siihen, että minä otan R:n sukunimen. Ratkaisu ei ollut mitenkään ilmiselvä, sillä oma sukunimeni on hyvin harvinainen ja olisin sen mielelläni pitänyt. R ei kuitenkaan halunnut minun sukunimeä ottaa (eikä minun sukunimeni olisi mitenkään sopinut yhteen R:n etunimen kanssa) ja kaksiosainen sukunimi ei tullut kysymykseen, koska 1) sukunimet eivät mielestäni sovi yhteen toistensa kanssa, 2) lapset eivät voi saada kaksiosaista sukunimeä, joten minun sukunimen jatkumisen kannalta kaksiosaisella nimellä ei olisi ollut merkitystä ja 3) haluan, että koko tulevalla perheellämme on sama sukunimi. Näistä syistä päädyimme perinteiseen ratkaisuun.

Mitenkäs muilla, oliko tulevan sukunimen päättäminen helppoa vai vaikeaa?

-Susanna-