sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kolmas kattauskokeilu

Aurinkoista äitienpäivää! Täällä on tehty viime aikoina kattauskokeiluita Dunin ja Häät-median kattaushaasteen tiimoilta. Tähän asti kokeilussa ovat olleet karkkibuffet ja iltapala. Kuitenkin halusin kokeilla vielä muutamaa ihan perinteistä ja simppeliä kattausta kertakäyttöastioiden kanssa ja tässä   nyt siis hieman kuvasaldoa niistä.

Kertakäyttöastioilla on mielestäni ehkä hieman huono kaiku. Ainakin itselläni tulee mieleen pienet, pyöreät, pahviset ja kehnolaatuiset lautaset ja heti ensimmäisenä rikki menevät haarukat ja veitset. Siksi yllätyinkin saatuani Dunin tuotteet testaukseen, nyt ei kyllä kohdannut mielikuvat perinteisistä kertakäyttöastioista. Ja hyvä niin.

Ensimmäisessä kattauksessa mukana on palasia myös meidän tulevasta hääkattauksesta nimikylttien ja tuikkukippojen verran. Olen nähnyt Pinterestissä monia ideoita ja toteutuksia yksittäisestä kukasta kattauksessa joko lautasen tai lautasliinan päällä. Idea on mielestäni suloinen ja siksi halusin lähteä sitä myös itse kokeilemaan. Meillä ei kyllä taida toteutua ihan käytännön syistä johtuen. Mihin kukat laitettaisiin kun vieraat istuutuvat omille paikoilleen? Ei ole järkeä ostaa sataa ruusua ja sitten antaa niiden nuupahtaa pöydässä. Mutta kivalta se olisi joka tapauksessa näyttänyt!Kattauksessa laitoin kukat hillopurkkiin ja pidin yhdistelmästä. Ehkäpä meillä on vielä vaihto tiedossa? Ainakin kokonaisuudesta tulisi hieman runsaampi kuin pienempien maljakoiden kanssa, toki samalla se tarkoittaa sitä, että kukkia menee suunniteltua enemmän. Meidän omia pöytänumeroita en lähtenyt tähän kokeiluun laittamaan, sillä puuvarsia olisi pitänyt lyhentää. Parempi viilailla pituus sitten hääpaikalla, kun on varmasti päättänyt millaiset maljakot pöytiin tulee. Hillopurkkeihin laitetut pöytänumeroinnit eivät toki olisi hassumpia noinkaan, mutta parasta pitäytyä noissa jo valmiina olevissa. Yhdistelin mukaan oikeiden viinilasien kanssa jälleen Dunin hopeareunaisia Celebrations-kertakäyttölaseja. Nämä ovat jo valikoituneet illan juomalaseiksi - pintaan saa kätevästi kirjoitettua oman nimensä, jolloin oma lasi kulkee matkassa parhaimmassa tapauksessa koko illan. Neliönmalliset Milan-lautaset ovat mielestäni tyylikkäitä ja näitä voisi oikeastikin käyttää hääkattauksessa. Sarjaan kuuluu myös pienet ja syvät lautaset. Meille tulee kylläkin oikeat lautaset pitopalvelun kautta, mutta esimerkiksi iltapalalle nämä olisivat enemmän kuin ihanat! Lautaset ovat tukevaa muovia ja erittäin laadukkaan oloisia. Ei tuntunut lainkaan siltä, että syödään kertakäyttölautasilta. 


Toinen kattaus oli pieni illallinen kahdelle. Vaikka onkin vasta toukokuu, on ihanien ilmojen ansiosta ulkona jo tuulahdus kesästä! Mukana oli tuttuun tapaan Celebrations juomalasit  ja karkkibuffetissa näkyneet vaaleanpunaiset tuoksukynttilät. Kynttilöiden tuoksu on muuten ihana - makea, mutta kuitenkin tarpeeksi mieto.  


Lautaset ovat Dunin Ecoecho- sarjaa. Jälleen aivan ihana muotoilu, valtavirrasta todellakin poikkeavaa. Lautasliina on Dunin ja Vallilan yhteistyönä syntynyt Charlotte Pink. Ihastuttava kuosi, sopii kesään hurjan hyvin. 


Tuntumaltaan sarjan lautaset eivät ole ihan yhtä jämäköitä kuin Milan-sarjan lautaset. Johtunee tosin varmasti siitä, että lautaset on valmistettu parhaimmin saatavilla olevista luontoa säästävistä materiaaleista. Peukku sille! Molempia lautasia voisin kuvitella käyttäväni meidän häissä iltapalatarjoiluiden merkeissä. Jotenkin kyllä ihastuin näihin Eco-sarjan lautasiin erityisesti muotoilun ja juurikin sen ekologisuuden vuoksi.

Kuinka moni hyödyntää hääpäivänä kertakäyttöastioita? Millaisin kriteerein ne valitsette?

-Susanna-