tiistai 19. toukokuuta 2015

Meidän vieraskirja

En oikein tiedä missä järjestyksessä näitä hääasioita kuuluisi hoitaa, mutta jotenkin tuntuu, että vieraskirjan hommaaminen ei välttämättä ole ihan listan kärkipäässä reilu vuosi ennen häitä. No, onneksi en myöskään mistään oikeista järjestyksistä välitä, vaan sen mukaan mennään mikä hyvältä tuntuu. Ja saapahan taas yliviivata yhden asian tehdyksi!


Tilasin kirjan Etsystä, TotallySalindalta, joka tekee puisia vieraskirjoja ja albumeita. Valinta ei ollut helppo, sillä hyviä vaihtoehtoja oli tarjolla runsaasti. Lopulta päädyin kuvassa näkyvään vieraskirjaan ja meille kotiin se saapuikin muutamassa viikossa tilauksen teon jälkeen. Halusin vieraskirjan olevan teemamme mukainen. Kirjan kannet ovat puuta ja etukanteen on painettuna meidän nimet sekä hääpäivä. Kannen kuvioon ihastuin myös vaihtoehtoja selatessani, kaiverretut sydämet tuovat kirjaan kivaa kolmiulotteisuutta ja väriä. 


Sivuja on yhteensä  70 ja paperi on todella hyvälaatuista. Kirja on kiinnitetty kierteillä, joten se pysyy hyvin itsestään auki pöydällä. Mielestäni sellaiseen on helppo kirjoittaa. Muuten olen kaikinpuolin  tyytyväinen, mutta kirjan koko tuli kyllä pienenä yllätyksenä! Tiedoissa koko kyllä luki, mutta olisi pitänyt viivottimen kanssa konkretioida se paperille, jotta 22x15cm mielikuvasta olisi tullut todenmukaisempi. En kyllä usko, että olisin koon takia tilaamatta jättänyt, joten sen suurempaa ongelmaa tästä ei onneksi koitunut. 


Olin ajatellut, että vieraskirjaan liitetään photoboothin kuvat vieraista. Kyllä se tämänkokoisen kirjan kanssa onnistuu, mutta tekstille ei silloin jää niin paljon tilaa. Toisaalta, kuinka paljon ihmiset kirjoittavat vieraskirjoihin? Jotenkin en jaksa uskoa, että tekstiä tulisi ihan mahdottomia määriä... Sivuja on myöskin niin paljon, että eiköhän kaikkien tervehdykset pienine kuvineen siihen mahdu. Kivempaahan se vain on, jos kirja täyttyy mahdollisimman paljon!  

-Susanna-