sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Hääyö: pettymystä vai priimaa?

Viime aikoina Iltalehden sivuilta on saanut lukea pieleen menneistä hääöistä. Australialainen häälehti oli tehnyt kyselyn, jonka mukaan hääyö on monelle suuri pettymys, jopa katastrofi. Tästä herää mieleen kysymys: mitä hääyöltä sitten oikein odotetaan kerta pettymys on monelle niin suuri? 

Ilmeisen moni haaveilee täydellisestä hääyöstä hotellin sviitissä ilman väsymyksen häivää. Rakkaus kukoistaa, onhan juuri menty naimisiin ja lakanoiden välissä jaksetaan sen tunteen voimin peuhata koko yö. Valitettavastihan totuus on kuitenkin monesti toinen. Koko päivän kestänyt juhla ja sen suunnittelu on todennäköisesti vienyt mehut ja ainoa asia mielessä on pehmeä sänky ja nimenomaan niiden makoisten yöunien vuoksi.

Kuva täältä
Hääyö on varmasti pettymys, jos realiteetit eivät sen suhteen ole ihan kohdillaan. Bilettäminen aamuun asti on pois hääyöltä ja aikaisin vetäytyminen taas juhlista. Valintoja, valintoja, kaikkea kun ei voi saada. Hääyön merkitys oli vielä muutama vuosikymmen sitten melko erilainen ja siksi se oli hyvin tärkeä osa hääpäivän kokonaisuutta. Ehkä siksi vielä tänäkin päivänä kuvitelmat hääyöstä ovat melkoisen romantisoituja? Mielestäni tilanne on kuitenkin nykyään erilainen ja ainakin me olemme ajatelleet viettää hääyömme ilman stressiä ja paineita "onnistuneesta" yöstä. 

Minkäslaisia odotuksia muilla tulevilla morsiamilla on hääyöstä? Onko se tärkeä osa kokonaisuutta vai ei?

-Susanna-