torstai 23. huhtikuuta 2015

Häävideokuvaajan mietteitä

Häiden videokuvaus ammattilaisen toimesta on minulle asia, jota en ole edes kovin paljon miettinyt, saatika siihen perehtynyt. Niinpä olinkin ilahtunut Vuolas Median Juhon yhteydenotosta ja mahdollisuudesta hieman haastatella häntä häävideokuvaukseen liittyen: 

Mikä on sinulle tärkeää työssäsi häävideokuvaajana?
Häävideokuvauksessa minusta kiehtovinta on ainutlaatuisten, onnellisten hetkien ikuistaminen. Hääpäivä on hääparille yksi elämän tärkeimmistä, joten minun työni on huolehtia, että ilon hetkiä pääsee fiilistelemään vielä vuosia häiden jälkeen. Minun mielestäni videokuvaajan ei kuulu ohjailla päivän kulkua, vaan mukautua tilanteisiin ja ikuistaa hetket parhaalla mahdollisella tavalla.  

Minkälaisia paketteja tarjoat ja mitä suosittelet "parhaan" lopputuloksen takaamiseksi?
Vuolas Media tarjoaa kolme erilaista häävideopakettia: Hopea, Kulta ja Timantti, joista löytyy tarkemmat kuvaukset nettisivuiltamme. Periaatteena on, että jokaiseen pakettiin kuuluu lyhyt koostevideo, joka on suunnattu lähinnä somen kautta jaettavaksi morsiusparin tuttaville. Enemmän hääparille suunnattu on pitkä häävideo, joka sisältää esim. hääpäivän puheet ja ohjelman kattavammin. Pitkän videon kautta voi esim. vuosipäivänä palata hääpäivän tunnelmaan ja kuulla vieraiden puheet uudelleen.

Vaikea sanoa, mikä paketti olisi paras, ja sen takia niitä onkin kolme :) Jotkut haluavat ikuistaa koko päivän aina aamun jännityksen kihelmöinnistä pikkutuntien biletykseen saakka. Toiset taas haluavat perinteisemmän vihkimisen ja juhlan kuvauksen. Nämä paketit ovat toki täysin räätälöitävissä asiakkaan toiveiden mukaan, ja tarjouksen saa pyynnöstä aina vuorokauden sisällä :) 

Saako videoon valita oman taustamusiikin?
Hääparit haluavat yleensä jakaa koostevideon myös julkisesti, esim. Facebookissa, jolloin musiikin tekijänoikeudet pitää ottaa huomioon. Tunnettujen kappaleiden tekijänoikeuskorvaukset saattavat nousta pilviin, joten yleensä häävideossa käytetään tekijänokeusvapaata musiikkia. Pitkä video harvemmin halutaan jakaa julkisesti, joten sen taustamusiikki on yleensä hääpäivänä kirkossa ja juhlassa kuultavaa musiikkia. 

Mitä sanoisit heille, jotka miettivät häävideokuvaajan ottamista omiin häihinsä? 
Jäävimpää vastaajaa saa hakea, mutta mielestäni häät ovat niin tärkeä ja odotettu juhla, että on sääli, jos kaikki on yhdessä päivässä ohi. Häitä suunnitellaan monia kuukausia, jopa vuosia, joten mielestäni häät ansaitsevat ammattilaisen tekemän häävideon. Häävalokuvauksen suhteen ihmiset ovat jo aika hyvin huomanneet, että ammattilainen kannattaa palkata. Harmillisen usein kuitenkin kuulee, että se sukulaisen kuvaama häävideo olikin tärisevää suttua, tai että videoklipit ovat vielä vuosienkin jälkeen vain kuvaajan kovalevyn uumenissa. Toki häiden järjestämisessä on monenlaista rahanmenoa, mutta harva tuottaa iloa vielä vuosienkin jälkeen :) 

Kieltämättä kuullostaa melko houkuttelevalta mahdollisuudelta tuo häiden videokuvaus! Mikäli sinustakin, kannattaa käydä osallistumassa arvontaan, jossa voi voittaa 150 euron arvoisen lahjakortin Juhon taltioimaan häävideokuvaukseen. Tarkemmat ohjeet arvontaan löytyy Purppurasateen blogista. Tässä vielä fiilistelyklippi Juhon taidoista: 


-Susanna-