tiistai 3. tammikuuta 2017

Häämatka Italiaan: Verona

Ainakin muutama postaus häistä löytyy vielä takataskusta, mutta mennään välillä käymään meidän ensimmäisellä häämatkalla, jonne suuntasimme heti häiden jälkeen. Häiden jälkeinen sunnuntai oli kieltämättä melko hektinen päivä: juhlapaikan siivous, auton pakkaaminen ja tavaroiden vieminen takaisin Turkuun veivät odotettua pidemmän aikaa. Kotona meitä odotti vielä kaiken tämän jälkeen laukkujen pakkaaminen  (tämä olisi todellakin kannattanut tehdä etukäteen!) ja olihan häälahjatkin käytävä läpi ennen lähtöä! Tämä kaikki johti siihen, että pääsimme ajamaan kohti Helsinkiä vasta yhdeksän aikaan illalla. Ja lentomme lähti viideltä aamulla. Kauaa emme siis ehtineet hotellissa nukkua ennen siirtymistä lentokoneeseen.

Ensimmäiseksi häämatkakohteeksemme olimme siis valikoineet Italian Gardajärven. Matkan päädyimme tekemään omatoimimatkana, sillä sopivia valmiita paketteja ei meidän ajankohdallemme löytynyt. Lensimme Helsingistä ensin Veronaan, jossa vietimme saapumispäivämme ennen Gardajärvelle siirtymistä. Matkalaukkuina meillä oli rinkat, joten liikkuminen tavaroiden kanssa oli vaivatonta.

Veronassa kiertelimme hieman kaupunkia ja sen nähtävyyksiä. Verona on yksi Italian parhaiten säilyneistä kaupungeista ja sillä on paljon yhteistä Rooman kanssa. Muistan jostain lukeneeni, että Veronaa kutsutaan pikku-Roomaksi juurikin kaupunkien samankaltaisuuksien vuoksi. Veronasta löytyy  iso amfiteatteri (Italian kolmanneksi suurin) Arena, joka toimii nähtävyyden lisäksi opperajuhlien, konserttien ja erilaisten tapahtuminen näyttämönä. Arena oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! Mikäli aikaa olisi ollut enemmän, olisi varmasti ollut upeaa mennä katsomaan oopperaa tuollaiseen miljööseen.
Amfiteatterin lisäksi kävelimme katsomaan yhtä Veronan vanhan keskustan pääaukioista Piazza delle Erbeä. Aukio oli täynnä toinen toistaan hienompia rakennuksia ja aukion kupeessa sijaitsee myös Veronan korkein torni Torre dei Lambert.


Veronassa olisi helposti vierähtänyt pidempikin tovi, mutta matkamme todellinen päämäärä Gardajärvi houkutteli sitäkin enemmän, joten muutaman tunnin kiertelyn jälkeen otimme bussin kohti  Italian suurinta järveä.  Jatketaan siitä seuraavassa postauksessa!

-Susanna-